Arabası bu modellerden biri olanlara müjde! Artık kuruş ÖTV ödenmeyecek: Aracını yenilemek isteyene dev fırsat

Arabası bu modellerden biri olanlara müjde! Artık kuruş ÖTV ödenmeyecek: Aracını yenilemek isteyene dev fırsat

Son dönemlerde fahiş şekilde yükselen sıfır araç piyasası vatandaşı zorlarken o araçlar için kampanya başlatıldı. Peki hangi araçlarda kampanya geçerli olacak? Tüm detaylar haberimizde.

Sıfır araç piyasasındaki yükseliş hızla devam ederken o marka modellerde ÖTV muafiyetli satılacak araçlar listesi de belli oldu. Peki hangi araçlar ÖTV muafiyetiyle satılacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

O MODELLERDE ÖTV ALINMAYACAK

Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar kapsamında aracını yenilemek isteyen esnaflar ÖTV ödemeyecek. ÖTV muafiyeti uygulanacak araçlar dolmuş, şehir içi taksi, minibüs, midibüs, otobüs, ticari kamyon ve çekici olarak belirlendi. 

Ticari Araçlarda Vergi Muafiyeti

Hazine ve Maliye Bakanlığı ise seçimler sonrasında ÖTV muafiyeti ile ilgili diğer detayların mecliste kararlaştırılacağını belirtti. TESK Başkanı Bendevi Palandöken ise Erdoğan tarafından bildirilen haberlerin esnaflar tarafından olumlu şekilde karşılandığını söyledi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre ticari taksilerde 45-80 arasında ÖTV ve motor silindir hacminin 1600'ü geçmemiş olması gerekiyor. Hazine ve Maliye Bakanı diğer araçlar için detayların ve şartların da ilerleyen günlerde belirleneceğini söyledi. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN