Banyodaki kirleri anında söküp atıyor! Saatlerce ovalamaya son: Bu doğal yöntemle fayanslarınız pırıl pırıl olacak

Banyodaki kirleri anında söküp atıyor! Saatlerce ovalamaya son: Bu doğal yöntemle fayanslarınız pırıl pırıl olacak

Ev temizliği saatlerce zaman alan ve yorucu bir iştir. Özellikle banyo temizliği oldukça zordur. Ev hanımlarının sıklıkla şikayetçi olduğu banyo temizliği hijyen açısından önemlidir. Fayanslarda görülen ve ne kadar ovalasakta çıkmayan lekelerden kurtulmak neredeyse imkansız. Hangi temizlik ürününü kullansanız da geçmez. Ancak size vereceğimiz bu doğal tarif ile leke izlerinden anında kurtulacaksınız. Fayanslarınız pırıl pırıl olacak. Bu yöntemi denemeyen pişman olur! İşte detaylar...

Ev hanımlarının en fazla şikayetçi olduğu konulardan biri banyo temizliğidir. Banyoda oluşan lekeler kolay kolay geçmez ve oldukça zahmetli bir iştir. Özellikle derz aralarında kalan sarımsı lekeleri geçirmek neredeyse imkansızdır. Sizde bu durumdan şikayetçiyseniz mutlaka bu yöntemi denemelisiniz. Bu pratik yöntem ile fayanslarınız pırıl pırıl olacak. Tek malzeme ile mükemmel sonuç. İşte banyonuzu aynı gibi parlatacak o pratik yöntem...

SAATLERCE OVALAMAYA SON

Banyo temizliği oldukça önemlidir. Hijyenik olması gereken banyo temizliğinde ev hanımlarının en çok şikayet ettiği konu derz aralarında oluşan sarı lekeler. Bu lekelerden kurtulmak neredeyse imkansızdır. Sarı renginden dolayı direkt olarak dikkat çeken ders lekelerini bu yöntem ile basitçe kurtulacaksınız. Saatlerce ovalamaya son.

FAYANSLARINIZ PIRIL PIRIL PARLAYACAK

Derz arasında oluşan bu lekeler neredeyse saatlerce ovalama sonrasında geçer. Bizde sizi bu dertten korumak için basit bir yöntemi araştırdık. Sadece iki malzeme ile tüm kir ve kireci anında söküp atacak, banyonuz parıl parıl parıldayacak.

Banyo derz temizliğini sağlarken uygun bir kabın içerisinde hazırlayacağınız beyaz sirke ve bulaşık deterjanı karışımı tüm kirlerin kısa süre içerisinde akıp gitmesine yardımcı olacaktır.

dffdfd-2023-02-12t105935-460.jpg

Aynı oranda koyduğunuz beyaz sirke ve bulaşık deterjanını uygun bir sprey şişesinin içerisine koyduktan sonra temizlemek istediğiniz bölgeye püskürtün ve akabinde bir sünger yardımıyla ovalamaya başlayın. Kısa sürede tüm kir ve kireçlerden banyonuzun temizlendiğini göreceksiniz.

BANYO TEMİZLİĞİNİN PÜF NOKTALARI

1- AYNA VE CAM

Her diş fırçalama sonları aynada oluşan macun lekelerinden siz de sıkılmadınız mı? Eğer sıkıldıysanız ve kalıcı bir çözüm arıyorsanız doğru adrestesiniz!

Bu çözüm bir kaç tane çay poşetinden geçiyor. Sallama siyah çaylarınızı üç ya da dört tanesini bir bardak suyun içinde, suyun rengi tamamen siyaha dönene kadar bekletin. Hazırladığınız suyu daha sonra sprey kutusuna boşaltın. Bu spreyi aynayı temizleyecek olduğunuzda kullanabilirsiniz. Bir kaç sprey aynaya sıkın ve mümkünse gazete kağıdıyla silin. İşte bu kadar basit!

2- SABUN LEKELERİ

Tuvaleti pis ve lekeli görmek hepimizin sinirini bozar. Tonlarca para verdiğimiz ve üstüne zarar gördüğümüz kimyasalları kullanarak da tam çözüme ulaşamayabiliriz. Bunun yerine doğal malzemeler kullanarak banyonuzu tertemiz yapmak istemez misiniz? Üstelik çok da uygun fiyatlara!

fdfdfd-2023-02-12t105914-309.jpg

Tuvalet mermerlerini temizlemek için artık saatlerce uğraşmayacaksınız! Sizlere öyle bir yöntem vereceğiz ki hem çok pratik, hem çok uygun ve hem de sağlığa zararsız. Sabunu ve sirkeyi aynı oranlarda karıştırın. Daha sonra hazırlamış olduğunuz karışımı temizlemek istediğiniz yere dökün ve bir sünger yardımıyla silin. Hem bakterilerden kurtulursunuz hem de sağlığınıza zarar vermemiş olursunuz!

3- SU LEKELERİ

Musluk başlıkları zamanla suyun ve kirecin etkisiyle parlaklıklarını yitirirler ve pis bir görünüm kazanabilirler. Her kirlendiğinde yeni bir musluk almak yerine bu basit ve uygun yöntemle başlıkları temizleyebilirsiniz. Limonun yarısını kesin ve kestiğiniz limonu başlıklara sürün. Daha sonra biraz bekletip yıkayın!

4- KİREÇLENME

Bazen limonla temizlense bile su lekeleri çıkmayabilir. Bunun sebebi oturan su ve kireç lekeleridir. Ama bu sizi umutsuzluğa sürüklemesin. Çünkü bunun için de bir çözümümüz var. Bu gibi durumlar için ihtiyacınız olan şeyler sirke ve bezdir. Emin olun ki bu ikiliyle en zorlu lekeler bile hemen çıkacaktır.

Bezi sirkenin içerisine yatırın ve iyice sirkeyi emdiğinden emin olun. Daha sonra bu bezi muslukların üzerini kaplayın. Bu şekilde 10 dakika bekletin. Daha sonra musluğu yıkayın. Lekelerin geçtiğini göreceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN