Bu şekil optik illüzyon bulmacaları izleyicilerin %99'unu şaşkına çevirdi! Bu üç bulmacada kaç tane üçgen bulabilirsin?

Bu şekil optik illüzyon bulmacaları izleyicilerin %99'unu şaşkına çevirdi! Bu üç bulmacada kaç tane üçgen bulabilirsin?

Zeka bulmacası: Şekiller içinde kaç tane üçgen bulabileceğini merak ediyor musun? Gizli şekilleri tespit etmede hangi yaş grubunun en iyi olduğunu görmek için 1000 kişi üzerinde test edildi. Fakat çoğu doğru cevabı bulamadı.

Hepimiz beyin jimnastiği ile karşılaştık. Bu zeka bulmacaları ve birbirine bağlı geometrik şekilleri saymanın optik yanılsamaları gibi. Ancak bu özel şekil bulmacası çoğu izleyiciyi şaşkına çevirdi. Bu bulmaca, insanların şekiller içinde gizli şekilleri nasıl bulabileceklerini test etmek için Lenstore tarafından oluşturuldu. Uzmanlara göre, izleyicilerin %99'unu şaşkına çevirdi.

Açıklaması şöyledir: Şekilleri izole etmek ve anlamak, görsel işleme hızımızla bağlantılıdır.

BU ŞEKİL BULMACASINDA KAÇ TANE ÜÇGEN OLDUĞUNU BULABİLİR MİSİN?

Yayınlanan bir rapora göre, bu şekil bulmacası, hangi yaş grubunun gizli şekilleri tespit etmede en iyi olduğunu görmek için 1000 kişi üzerinde test edildi. İlginç bir şekilde, sonuçlar sadece %0,6'sının tüm şekilleri soruyu doğru yaptığını ve katılımcıların %5'inden fazlasının tüm cevapları yanlış anladığını ortaya koydu. Peki sen yapabilir misin?

kapak-001.jpg

1-017.jpg

2-011.jpg

ZEKA TESTİ ŞEKİL BULMACASI

Yapılan testlere ve araştırmalara göre gözlemler, erkeklerin gizli şekilleri tespit etmede kadınlardan biraz daha iyi göründüğünü kaydetti. Yukarıda paylaşın 3 adet şekil bulmacasında kaç adet üçgen olduğunu doğru bir şekilde tespit etmeniz gerekiyor.

Bu durum gözlem yeteneklerinizi test etmenin yanı sıra zeka seviyenizide test etmenize yardımcı olabileceğini ortaya koyuyor. Bu hızlı optik illüzyon mücadelesine katılın ve yeteneklerinizi şimdi test edin.

ŞEKİL BULMACASI CEVAPLARI

Gözlem yeteneğinizi ortaya çıkaran bu şekil bulmacalarının hepsini doğru bir şekilde cevaplayanları tebrik ediyoruz. Fakat şekillerin sayısını yanlış bulanlar üzülmesin. Paylaştığımız farklı optik illüzyon testleri ve zeka bulmacalarını deneyebilirler.

İşte cevaplar:

Bulmaca 1: 38
Bulmaca 2: 30
Bulmaca 3: 27

Yukarıdaki zeka bulmacası zeka ve gözlem becerilerinizin basit bir testidir. Bulmacayı öngörülen süre içinde çözmek için yanal düşünmeyi gerektirir. Ancak, cevabı birkaç saniye içinde çözdüyseniz, kendinizi tatmin hissedeceksiniz. Bu zeka oyunu, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yolu. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi bilmenin iyi bir yoludur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN