Bu yöntemle yastıklarınızdaki sarı lekeler tarihe karışıyor! Meğer çözümü bu kadar basitmiş...

Bu yöntemle yastıklarınızdaki sarı lekeler tarihe karışıyor! Meğer çözümü bu kadar basitmiş...

Yastıklarınızda sarı lekeler bulmaktan ve saatlerce ovalamadan sonra bile onlardan kurtulamamaktan bıktınız mı? Uzmanlar, fazla çaba harcamadan onları tamamen ortadan kaldırmanın doğru yolunu paylaştılar.

Uzun bir günün sonunda başınızı temiz, beyaz bir yastığa koymak kadar güzel bir şey yok. Bütün günün koşturmacasını ve yorgunluğunu sessiz ve sedasız bir şekilde atmak isteriz. Kafamızı yastığa koyacağımız zaman yastıktaki sarı lekeleri görürüz. Ne yazık ki beyaz yastık kılıfları çok çabuk sararır. Bu neden oluyor? Sarı yastığınızın nedeni aslında çok basit. Uyurken çok miktarda nem kaybederiz; yaklaşık yarım litre. Bu nemin büyük bir kısmı yatağınıza bulaşır ve bu da çok çabuk sararmasına neden olur.

aca3e6ec-3b0f-454e-bc6f-fca00b7a992a-ff47d87d-894a-4be4-a46a-b3f7113fc134.jpeg

YASTIKLARDAKİ SARI LEKEYİ ÇIKARMAK BU KADAR KOLAYMIŞ! MEĞER YILLARCA FORMÜLÜ BİLİYORMUŞUZ

Yastıklardaki sarı lekeler, genellikle ter, yağ veya vücut sıvıları nedeniyle oluşur ve görüntüleri rahatsız edici olabilir. Bu lekeleri çıkarmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

  1. Leke çıkarıcı spreyler: Evlerde bulunan birçok markanın leke çıkarıcı spreyleri, sarı lekelerin çıkarılmasında oldukça etkilidir. Yastığınızın etiketindeki talimatları okuyun ve spreyi uygulayın. Daha sonra yıkayın.

  2. Limon suyu: Yastıklarınızdaki sarı lekeleri çıkarmak için doğal bir yöntem arıyorsanız, limon suyu deneyebilirsiniz. Bir fincan limon suyu ve bir fincan suyu karıştırın. Yastığınıza sıkın ve yaklaşık 30 dakika bekletin. Daha sonra yıkayın.

  3. Oksijenli su: Yastıklarınızdaki sarı lekeleri çıkarmak için oksijenli su kullanabilirsiniz. Bir fincan oksijenli su ile yarım fincan suyu karıştırın ve lekeye uygulayın. 30 dakika bekletin ve daha sonra yıkayın.

  4. Sirke: Sirke, evde birçok temizlik işi için kullanılabilir. Sarı lekeleri çıkarmak için de kullanabilirsiniz. Bir fincan sirkeyi yarım fincan su ile karıştırın ve yastığınıza uygulayın. 30 dakika bekletin ve daha sonra yıkayın.

  5. Karbonat: Bir fincan karbonatı biraz su ile karıştırarak, bir macun kıvamına getirin. Bu karışımı sarı lekelerin üzerine uygulayın ve bir saat bekletin. Daha sonra yıkayın.

Not: Yastığınızın etiketindeki talimatları dikkatlice okuyun ve yıkama talimatlarına uygun olarak yıkayın. Ayrıca, yastıklarınızın şeklini korumak için, yastıklarınızın yıkanmasından önce veya sonra, yumuşak bir fırça kullanarak yastıklarınızın şeklini düzeltmeye çalışın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN