Cepleri ısıtacak haber geldi! Doğalgaz yardımına bu iki bankada katıldı! 1000 lira destek verilecek! Milyonlarca kişi yararlanacak

Cepleri ısıtacak haber geldi! Doğalgaz yardımına bu iki bankada katıldı! 1000 lira destek verilecek! Milyonlarca kişi yararlanacak

Vatandaşlara verilen ısınma desteğinde yeni gelişmeler yaşandı. Özel sektör çalışanlarına aylık 1.000 TL doğalgaz faturası desteği düzenlendi. Bankalar arasında ilk başlatan İş Bankası oldu. Her iki banka da ödemeyi yapmaya karar verdi. Daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

Milyonlarca özel sektör çalışanına doğal gaz teşviki gerçekleştiriyor. Resmi Gazetede yayımlanan karara göre, özel sektör çalışanlarına verilen doğal gaz ve ısı desteklerinden artık vergi ve SGK ödemeleri alınmayacak. Detaylar burada…

Resmi Gazetede yayımlanan doğalgaz ve ısınma sübvansiyonları yönetmeliğinde belirlendi.

Özel sektörde ve kamuda çalışan milyonlarca insan için yeni bir yardım kapısı açılıyor.

İşverenlerden alınan bu destekle milyonlarca işçi yaklaşan kış ayları gelmeden elektrik ve doğalgaz yardımı alabilecek. Böylece işverenler gelir vergisi ve sigorta primi kesintisinden muaf tutulmaktadır.

Özel sektör çalışanları için çıkarılan yönetmelik uyarınca Devlet Hazinesi, çalışanların asgari ücret ve maaşlarından 178,4 Türk Lirası, SGK ödemelerinden 454,6 Türk Lirası gelir vergisi kesecek. Bu 633 Türk Lirası çalışanın maaşına eklenebilir.

Ayrıca işverenler, çalışanlara vergi ve SGK katkı payı ödediklerinde daha önce ödedikleri katkı paylarından artık ayda 1000 Türk Lirasına kadar vergi ve SGK katkı payı ödemeyecek. Türkiye İş Bankası, Haziran ayına kadar tüm çalışanlarına ısınma için bin lira ödeyecek.

doğalgaz desteği

İŞTE DOĞALGAZ YARDIMIYLA İLGİLİ İŞ BANKASI'NDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR KARAR GELDİ

Türkiye İş Bankası, Haziran ayına kadar tüm çalışanlarına ısınma için bin lira ödeyecek. Çalışanlar için doğalgaz ve ısınma hükümlerinin uygulanması 9 Kasım tarihinde başladı.Türkiye İş Bankası bu aydan itibaren tüm çalışanlarına bin liralık ısınma desteği veriyor. Yardım Haziran ayına kadar sürecek.

İş Bankası'ndan alınan bilgiye göre bu yardım tüm çalışanlara sunulmaktadır. İş Bankası'nın özel bankalar arasında ilk kez başlattığı ısınma desteği uygulamasının diğer bankalarda da devreye alınması bekleniyor.

Yönetmeliğe göre Hazine, çalışanların asgari ücret ve maaşlarından kesilen 178,4 Türk Lirası gelir vergisinden ve 454,6 Türk Lirası SGK sigorta priminden muaf tutuluyor. Bu 633 Türk Lirası çalışanın maaşına eklenebilir. Ayrıca işverenler, daha önce vergi ve SGK primi olarak çalışanlara ödedikleri ödemelerden artık ayda 1000 Türk Lirasına kadar vergi ve SGK primi ödemeyecek.

ZİRAAT VA HALKBANK DA AÇIKLAMA YAPTI

İş Bankası'ndan Halk ve Ziraat Bankası'na ısınma yardımı! Ziraat Bankası ve Halkbank üst yönetimi, çalışanlarına elektrik faturalarının ödenmesinde destek olma kararı aldı.

Banka, çalışanlara enerji faturalarını ödemeleri için aylık 1000 Türk Lirası veriyor. Destek 30 Haziran 2023 tarihine kadar sürecek ve toplamda 7000 Türk Lirası dağıtılacak.

Banka, söz konusu yardımların 2023 Haziran ayına kadar devam edeceğini tüm çalışanlarına gönderdiği bir e-posta ile duyurdu.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN