Çocuklu aileler hemen formu doldursun! Bakanlık bunu yapan ailelere 3.295 TL yardım ödüyor!

Çocuklu aileler hemen formu doldursun! Bakanlık bunu yapan ailelere 3.295 TL yardım ödüyor!

İnternet üzerinden devlet tarafından sağlanan sosyal destek ödemeleri araştırılıyor. Peki SED ödemesi nedir? Kimler faydalanabilir? Başvuru nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde.

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli aileler internet üzerinden sosyal destek ödemeleri ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. En çok merak edilen projelerden biri de SED ödemeleri ile ilgili. Peki SED ödemeleri nasıl alınır? Ne kadar ödeme yapılır? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE MÜJDE

Devlet tarafından sağlanan sosyal destek ödemelerinden biri de çocuklu aileler için düzenlenen SED ödemeleri. SED ödemeleri PTT aracılığıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor ve çocukların eğitim ve sosyal masraflarının karşılanması hedeflenerek ihtiyaç sahiplerini ulaşılıyor. SED ödemeleri yeni seneyle birlikte gelen maaş zamlarından sonra artan ödemelerden biri oldu. SED ödemeleri çocuk sayısına göre yapılıyor. 1 ve 2 çocuklu aileler için 350 TL, 3 çocuğu olanlar için 450 TL, 4 çocuğu olanlar için 550 TL, 5 ve daha çok çocuğu olan aileler için 650 TL ödeme yapılıyor. Başvurular PTT şubesine giderek kimlik ile yapılabiliyor. 

SEd Ödemeleri

Aynı zamanda e-Devlet sistemi üzerinden giriş yaptıktan sonra arama kısmına Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu yazarak başvuru formu doldurulduktan sonra başvurular yapılabiliyor. Başvurular değerlendirildikten sonra hak sahibi ailelere ödemeleri düzenli olarak yatıyor. SED ödemeleri anaokula giden öğrenci için 2.059.99 TL; ilkokula giden öğrenci için 3.090 TL; ortaokula giden öğrenci için 3.295.99 TL; üniversiteye giden öğrenci için 3.708 TL destek sağlanıyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN