Emekliler müjdeye doymadı! Maaşlar bir köşede dursun: Tamı tamına 9 bin 700 TL daha ödenecek!

Emekliler müjdeye doymadı! Maaşlar bir köşede dursun: Tamı tamına 9 bin 700 TL daha ödenecek!

Emekliler için bir müjde daha var: 2023 yılında emeklilerin alacağı 0 zammın yanı sıra, hesaplarına en az 9700 TL ek ödeme yatırılacak. Bu ödeme için başvuru şartı var ve emekliler hemen ATM'den alabilecekler.

Emekliler için bir müjde daha var: 2023 yılında emeklilerin alacağı %30 zammın yanı sıra, hesaplarına en az 9700 TL ek ödeme yatırılacak. Bu ödeme için başvuru şartı var ve emekliler hemen ATM'den alabilecekler.

EMEKLİYE MAAŞA EK EN AZ 9 BİN 700 TL ÖDEME! TC KİMLİK NO SON HANESİNE GÖRE ATM’DEN ÇEKEBİLİRSİNİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla, milyonlarca emekli ve memurun maaşları yılbaşında %30 oranında arttı. En düşük emekli maaşı %57 oranında arttı ve 5500 TL'ye yükseltildi. Ayrıca, emekliler maaş arttırmasının yanı sıra, karşılıksız ve geri ödemesiz paralarını bankalardan alabiliyorlar. Emekliler ayrıca ek bir ödeme alacaklar. En az 9700 TL ek ödeme, emekliye verilecek. Bu ödeme geri ödemesiz ve karşılıksız olacak. 20 milyon kişi bu artıştan faydalanacak. Emekli maaşlarına yapılan zamlar ve ek ödemeler hakkında tüm detaylar haberde mevcut.

EMEKLİNİN MAAŞ ZAMMI %30 OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamları sonrasında, 6 aylık enflasyon oranı %15.4 olarak belirlendi. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yansıyan enflasyon oranı ise %16.48 olarak açıklandı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emekli maaşlarında yapılacak olan artışın refah Payı ile birlikte %30 olduğunu açıkladı. 2023 yılında, memur ve memur emeklilerinin tek kazanımı da bu artış olmayacak.

konut

EK GÖSTERGE ZAMMI HESAPLARA YANSIYACAK

Geçtiğimiz yıl çıkarılan yasa, memur ve memur emeklileri tarafından yıllardır beklenen bir yasadır. Bu yasa 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir. Yasa ile birlikte tüm unvanlarda ek göstergeler 600 puan arttırılmıştır ve bazı meslek gruplarında ek gösterge artışı 1400 puan olmuştur. Bu artışlar ile birlikte memur ve memur emeklilerinin maaşlarıda değişecektir. Örneğin, ek göstergesi 600 puan artan unvanlarda maaş artışı 260 olacak. Aynı zamanda ek göstergesi 3000 olan ancak yeni yasa ile birlikte 3600'e çıkan 25 yıl hizmeti olanlara 2115 TL, 30 yıl hizmeti olanlara ise 2240 TL ek zam yapılacak.

İKRAMİYE VE PROMOSYONLARA DA ZAM GELİYOR

Bu yıl emekliler için maaş artışı yapılırken aynı zamanda bayram ikramiyeleri de arttırılmaktadır. Örneğin, geçtiğimiz yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ödenen ikramiyelerin tutarı 1100 TL idi, ancak bu yıl bu tutarlarda da artış beklenmektedir. Ayrıca bankalar arasında emekliler için promosyon rekabeti de devam etmektedir ve bu yıl emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin hayata geçmesiyle birlikte banka ikramiyelerinin 20.000 TL'ye kadar yükselmesi beklenmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN