Evde kombisini açmayanlara kötü haber! Komşunuzla davalık olabilirsiniz: Mahkeme herkesi ilgilendiren kararı açıkladı

Evde kombisini açmayanlara kötü haber! Komşunuzla davalık olabilirsiniz: Mahkeme herkesi ilgilendiren kararı açıkladı

Soğukların bastırmasıyla birlikte evlerde kombiler de yanmaya başladı. Ancak, kış ayının gelmesine rağmen evde kombisini açmayanlara kötü haber! Mahkeme herkesi ilgilendiren kararı açıkladı…

Hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından evlerde kombiler de yanmaya başladı. Fakat bazı vatandaşlar soğuklara rağmen kombiyi hiç açmamayı veya düşük ayarda yakmayı tercih ediyor. Bu durum son olarak Eskişehir’de yaşandı ve komşular arası kavgaya dönüştü…

SOĞUĞU SEVDİĞİ İÇİN KOMBİYİ AÇMIYORMUŞ

Eskişehir’de 32 daireli bir apartmanın 3. Katında oturan vatandaş, kombisini yakmadığı için komşularının küfürlü tehditine maruz kaldı. Soğuk havayı çok sevdiğini ve bu yüzden kombiyi yakmadığını belirten ev sahibinin kapısına asılan notta, "Seni burada istemiyoruz. Kombini çalıştır ya da s... ol git bu apartmandan! Senin yüzünden doğal gaz faturasını yüklü ödüyoruz. Bu sana son uyarı, ikinci uyarı olmayacak" ifadeleri yer aldı.

Bu tarz olayların Türkiye genelinde yaşandığı bilinirken, “Kış aylarında kombiyi açmayan komşu dava edilebilir mi?” sorusuna uzmanlardan yanıt geldi.

kisin-kombiyi-acmayan-komsu-1.jpg

KOMŞULARI SAYESİNDE ISINMASI KURALLARA AYKIRI

Avukat Şeymanur Yılmaz, kat maliklerinin kombi yakmayan komşuya dava açma hakkı olduğunu söyledi. Her ilde İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararları bulunduğunu, dış ortam sıcaklığının belirli bir derecenin altında olması durumunda, ısıtma sistemlerinin çalıştırılması yönünde karar olduğunu da hatırlatan Yılmaz, bu derecenin 15 derece olduğu bilgisini verdi. Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında komşuların birbirini rahatsız etmeden konutlarını kullanmaları gerektiğini söyleyen Yılmaz, binada oturup, ferdi kombi kullananların kombi çalıştırmamaları durumunda, yan-alt-üst komşusu sayesinde ısınmasının doğruluk ve dürüstlük kurallarını aykırı olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN