Havuç bahçesinin içine bir elmas yüzük gizledik! Sadece IQ seviyesi 130'un üstünde olanlar 21 saniyede bulabiliyor!

Havuç bahçesinin içine bir elmas yüzük gizledik! Sadece IQ seviyesi 130'un üstünde olanlar 21 saniyede bulabiliyor!

Optik illüzyon IQ testi: Bu görselde havuç bahçesi resminin içine gizlenmiş elmas yüzüğü bulmaya çalışın. Gizli pırlanta yüzüğü yalnızca bir dahi 21 saniyede görebilir.

Optik illüzyon, bir nesnenin veya çizimin veya insanların beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan, akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi birçok optik yanılsama türü vardır. Bu optik illüzyonlar, şeyleri nasıl algıladığınıza biraz ışık tuttuklarından psikanaliz alanının da bir parçasıdır. Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Böyle zekice bir örnek, resmin içinde bir elmas yüzüğün saklandığı havuç bahçesi görüntüsünde görülebilir.

1-008.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ YÜZÜĞÜ BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki resim, çocukların ve yetişkinlerin beynini test etmek için tasarlanmış zor bir bilmecedir. Bu optik illüzyon resminde, güzel havuç bahçesinin içinde bir elmas yüzük saklanıyor. Resimde tamamen büyümüş havuçların olduğu 1güzel bir bahçe olduğunu görebilirsiniz. Taze yetiştirilmiş havuçları taşıyan bir araba var. Tavşanlar da bahçedeki havuçları yiyor.

Bu optik illüzyon, sizden resmin içine gizlenmiş elmas yüzüğü bulmanızı ister. Yani, bu optik yanılsamanın daha zor kısmı, havuç bahçesinin içine gizlenmiş elmas yüzüğü tespit etmektir. Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur.

GİZLİ YÜZÜĞÜ BULDUN MU?

Havuç bahçesi resminin içindeki gizli pırlanta yüzüğü sadece 21 saniyede tanımanın olağanüstü zekanızın bir işareti olabileceği iddia edildi. Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor.

Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik illüzyonun içine gizlenmiş elmas yüzüğü gördünüz mü?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Bu optik yanılsama görüntüsüne yakından bakın ve havuç bahçesinin içindeki gizli elmas yüzüğü bulmaya çalışın. Elmas yüzüğü bulmak çok zor görünebilir, ancak resmin sağ ortasına bakarsanız, gizli yüzüğü görebilirsiniz. Havuç rengi ile kamufle edilmiş olan gizli pırlanta yüzüğün fark edilmesi oldukça zordur. Kolaylık olması için, aşağıda verilen resimde elmas yüzüğü vurguladık:

2-011.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN