iPhone'da şarjınızı günlerce idarede edecek yöntem! Bu özelliği hemen kapatın, şarj başında beklemekten kurtulun

iPhone'da şarjınızı günlerce idarede edecek yöntem! Bu özelliği hemen kapatın, şarj başında beklemekten kurtulun

İster pili bitmiş eski bir iPhone'unuz olsun, ister umduğunuz kadar uzun süre dayanmayan daha yeni bir iPhone'unuz olsun, pil performansını iyileştirmenin birkaç yolu vardır. iPhone pil ömrünü uzatmak için 7 ipucuna ve püf noktasına bir göz atmak okumaya devam edin.

Aşağıdaki ayarları gözden geçirmek, pil ömrünüzü yerinde anlamlı bir şekilde uzatabilir, ancak daha yüksek verimlilik için bu ipuçlarını takip etmeniz gerekiyor.

Bu yöntemler pilinizin daha uzun süre gitmesini sağlayabilir ve akıllı telefonunuzla daha fazla zaman geçirebilirsiniz. Bu yöntemler, pilinizin artık şarjı hızlıca tüketmesine engel olacak.

EKRANI KARARTIN

Pil ömrünün korunmasına yardımcı olmak için, ekranın parlaklığını en az yarıya indirin. Bu genellikle Seçenekler veya Ayarlar alanında bulunabilir.

Ayarların cihazlar arasında değişiklik gösterdiğini ve bu nedenle burada ve bu yazının başka yerlerinde gördüğünüz adımların telefonunuzda biraz farklı görünebileceğini unutmayın.

UYKU MODUNA KADAR GEÇEN SÜREYİ KISALTIN

Dizüstü bilgisayarlar, telefonlar ve tabletler, hareketsizlik algıladıktan sonra ekranlarını kapatır. Bu şekilde, siz bakmadığınız zamanlarda ekranlarını aydınlatmak için güç kullanmıyorlar.

Bir dizüstü bilgisayar veya tablet için 10 ila 15 dakikalık uyanık kalma süresi iyi bir pratik kural olsa da, akıllı telefonunuzu daha erken kapatmak isteyebilirsiniz. Herhangi bir cihaz uyku moduna girdiğinde ekran kapanır ve arka plan işlevleri duraklatılır.

GÜÇ TASARRUFU MODUNU KULLANIN

Her zaman düşük güç modunun açık olmasını istemeyebilirsiniz, ancak birçok yeni bilgisayar, akıllı telefon ve tablet bu modu, genellikle ekranı siyah beyaza çeviren, ekranı karartan ve gerekli olmayan kablosuz özellikleri kapatan Ayarlar'da etkinleştirilen bir biçimde sunar.

Pil gücü azalan cihazlar, bazen yaklaşık yüzde 20 kalan güçle otomatik olarak güç tasarrufu moduna geçer. Bu ayarı telefonunuzda manuel olarak halledebilirsiniz.

1-014.jpg

GÜÇ TÜKETEN UYGULAMALARA DİKKAT EDİN

Cihazınız ne olursa olsun, video izlemek veya çok oyunculu oyunlar oynamak gibi sistem kaynaklarının daha fazlasını gerektiren görevler için kullanıyorsanız pili daha hızlı boşalır. Bu nedenle, kullandığınız her şeyin iyi şarj edilmiş olduğundan veya bir güç kaynağına takılı olduğundan emin olmak iyi bir fikirdir.

Çok fazla bilgi işlem gücü ve dolayısıyla pil gücü gerektiren diğer uygulamalar arasında görüntüleri 3B olarak işleyen programlar, Adobe Photoshop ve Apple iMovie gibi üretkenlik yazılımları ve gelişmiş oyunlar yer alır. Daha az güç gerektiren işlemler, not yazmayı veya web'de gezinmeyi içerir.

Canlı veya dinamik duvar kağıdı olarak da adlandırılan animasyonlu duvar kağıdı güzel görünür ancak animasyon için güç gerektirir. Kullanmayın veya en azından pil dostu sürümleri arayın.

TELEFONUNUZU KİLİTLEYİN

Akıllı telefonunuzu kullanmadığınız zamanlarda daima kilitleyin. Birçoğunun sağ tarafında bir düğmesi vardır.

Aramaları ve kısa mesajları almaya devam edebileceksiniz, ancak cebinizde veya çantanızdayken yanlışlıkla bir düğmeye veya ekrana bastığınız için telefonu açmayacaksınız. Bu aynı zamanda utanç verici cep aramalarını da önler.

İŞLETİM SİSTEMİNİZİ GÜNCELLEYİN

Tüm cihazlarınızda, işletim sistemine yönelik güncellemeleri mümkün olduklarında indirmeyi ve yüklemeyi unutmayın. Üreticiler her zaman güç yönetimini iyileştirmenin ve pil performansını etkileyebilecek yazılım hatalarını düzeltmenin yeni yollarını deniyorlar.

Cihazınızın bunu otomatik olarak yapacak şekilde ayarlanıp ayarlanmadığını kontrol edin. Bu en iyisi.

2-006.jpg

BİLDİRİMLERİNİ AZALTIN

Yapabiliyorsanız, anlık servisleri kapatın veya akıllı telefonunuzun gelen e-posta, oyun güncellemeleri, gerçek zamanlı maç sonuçları veya hisse senedi fiyatları gibi yeni bilgileri size bildirme sıklığını azaltın. Güncellemeler, telefonunuzun internet üzerinden bir şirketin bilgisayarlarını düzenli olarak kontrol etmesini gerektirir.

Bunun yerine, yalnızca ihtiyacınız olan uygulamalar için bildirim almayı deneyin. Hala bildirim almak istiyorsanız, en azından akıllı telefonunuzun Ayarlar bölümünde az kullanılan uygulamalar için bildirimleri devre dışı bırakın.

KONUM HİZMETLERİNİ SINIRLAYIN

Herhangi bir uygulamanın konumunuzu her zaman değil, yalnızca siz uygulamayı kullandığınızda takip etmesi için akıllı telefon ayarlarınızı kontrol edin. Bonus: Telefonunuz ayrıca sizin hakkınızda daha az bilgi toplayacak ve bunun ne zaman olacağı konusunda ve size kolaylık sağlamak için daha fazla kontrole sahip olacaksınız.

ODA SICAKLIĞINDA SAKLAYIN

Teknolojinizi serin ve kuru tutun. Aşırı sıcak, soğuk veya rutubet, pilinizi zamanından önce boşaltabilir ve genel kullanım ömrünü etkileyebilir.

Akıllı telefonlar. Havuza veya plaja mı gidiyorsunuz? Doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması için telefonunuzu veya tabletinizi örtün.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN