İstanbul'a 2023 kar yağışı ne zaman başlayacak? Hafta sonu İstanbul'a kar yağacak mı?

İstanbul'a 2023 kar yağışı ne zaman başlayacak? Hafta sonu İstanbul'a kar yağacak mı?

Kış aylarının iyice kedisini hissetmesiyle birlikte İstanbul'a ilk kar yağışını bekleyen megakentliler gün saymaya başlarken, Meteoroloji Müdürlüğü İstanbul için 5 günlük hava durumu tahminini yayınladı. MGM, 8-13 Ocak tarihleri ​​arasında 41 eyalet için kar uyarısı, birçok eyalet için şiddetli yağmur ve fırtına uyarısı yayınladı. Meteorologlar soğuk hava dalgası olacağını söyleyerek karın beklendiği tarihlere işaret ettiler.İşte İstanbul'da son kar durumu...

Ocak ortası yaklaşırken ve havalar mevsim normallerinin üzerine çıkmaya başladı ve vatandaşlar "İstanbul'a kar ne zaman yağacak?" diye soruyor. Meteorolojik bir kaynak, "24'ünden sonra İstanbul'da kar yağışı ihtimali de var" dedi ve havanın ay ortasından itibaren soğuyacağını bildirdi. Megakente yaşayanlar ise 'Bu hafta sonu kar yağacak mı?' diye araştımaya başladı.

İSTANBUL'A 2023 KAR YAĞIŞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İstanbul'a 2023 kar yağışı ne zaman başlayacak

Ocak ortası yaklaşırken havaların mevsim standartlarını aşmasıyla vatandaşlar megakentte kar yağışının ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyor. Meteoroloji kaynakları, havanın ay ortası itibariyle soğumaya başlayacağını belirterek, "24'ünden sonra İstanbul da dahil olmak üzere kar yağışı ihtimali var" yorumlarını yaptılar.

Meteorolog Prof. Orhan Şen, son hava durumu tahmileri ile ilgili yorum yaparken şöyle konuştu: "Batı Akdeniz'de Antalya - Isparta civarında bugün yağmur yağıyor. Yağışların kıyı bölgelerde şiddetli yağmur, yüksek rakımlarda KKY ve 1200 m üzerinde yoğun kar yağışı şeklinde meydana gelecek. Ayrıca Konya'nın batısında Eskişehir, Aydın, Muğla'da hafif sağanak yağış olacak. Sıcaklık değişmez. Yarın İstanbul'da yağmur yağması bekleniyor."

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN