Karpuzu kim çaldı? 9 saniyede doğru cevabı bulanların IQ'su en az 150 çıkıyor! Yapabilir misin?

Karpuzu kim çaldı? 9 saniyede doğru cevabı bulanların IQ'su en az 150 çıkıyor! Yapabilir misin?

Ne kadar akıllı olduğunuzu bilmek ister misiniz? Mantık becerilerinizi test etmek için bu zeka bulmacası IQ testini çözmeyi deneyin. Aşağıdaki resimde hırsızın kim olduğunu bulmanız gerekiyor. 9 saniyede çözebilir misin?

Bu tür bir zeka testi, gerçekten zeki olup olmadığınızı kanıtlayabilir. Çünkü akıllı ve eksiksiz olduğunu düşündüğünüz şeylerde aslında durum böyle olmayabilir. Tıpkı yukarıdaki soruda olduğu gibi. Resimdeki dört kişiye bir bakın, bunlardan biri karpuz hırsızı. Karpuzu kimin çaldığını bulabilir misin?

Zeka bulmacaları IQ testi sorularının genellikle yanıltıcı cevapları vardır. Bu nedenle, cevap verirken sadece bir ipucuna bakmayın. Olaya daha geniş bir açıdan bakın. Çünkü bu tür sorunları çözmek aynı zamanda yaratıcı bir zihniyet gerektirir, böylece sadece tek bir perspektiften bakmazsınız. Şimdi hangisinin karpuz hırsızı olduğunu tahmin edebilecek misiniz?

1-014.jpg

RESİMDEKİ HIRSIZI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki gibi IQ testi sorularını cevaplamak için yapmanız gereken ilk şey, resmin her detayına dikkat etmektir. Bundan sonra ipuçlarını bulmak, ne kadar küçük olursa olsun, doğru cevabı bulmanıza yardımcı olmak için çok önemli olacaktır.

Yukarıdaki resme bakarsanız sırada bekleyen 4 kişi var. Ancak dört kişiden birinin karpuz hırsızı olduğunu ortaya çıkarman gerekiyor. Hırsızın kim olduğunu görebiliyor musun? Verilen zaman sınırı içinde doğru cevabı bulan kişilerin ortalamanın üstünde bir zekası olduğu iddiae ediliyor.

DOĞRU HIRSIZI TESPİT ETTİN Mİ?

Bu zeka oyununda resimde karpuz çalan hırsızı bulmak için analitik becerilerinizi kullanın. Hırsızın kim olduğunu bulduysanız cevabınızı kaydedin ve aşağıdaki açıklamaya bakın.

Bir zeka oyunu aslında mantığa dayalı bir düşünme bulmacasıdır. Sonuç olarak, her denemede düşünme ve karar verme beceriniz daha da gelişecek. Beyin oyunu ayrıca problem çözmeye ve eleştirel sezginizi güçlendirmeye yardımcı olacaktır.

ZEKA OYUNU CEVABI

Bu zeka oyununun cevabı kırmızılı adam. Peki neden? Kırmızılı adamın önündeki kadınların her birine bakarsanız, muhtemelen karpuz hırsızı olduğundan şüpheleniliyor. Ancak tahminin yanlış olduğu ortaya çıktı.

Kırmızılı adam sadece bir top taşıyordu ama yüz ifadesinden ağır bir şey taşıdığı anlaşılıyor. Topun arkasına bir karpuz sakladı, bu yüzden taşımakta zorluk çekiyor.

2-009.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN