Öğrenciler sevinçten havaya uçacak! Bakanlık tamı tamına 1648 TL yardım yapacak! Bu yaş grubundaki öğrenciler dikkat!

Öğrenciler sevinçten havaya uçacak! Bakanlık tamı tamına 1648 TL yardım yapacak! Bu yaş grubundaki öğrenciler dikkat!

Çocuklu ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjdeli bir haber verildi. YayınlBakanlık vasıtasıyla yapılan ödemeler sahiplerini bekliyor. Bakanlık ihtiyaç sahibi vatandaşlara yeni bir ödeme yapacağını duyurdu. Peki bu ödemenin detayları neler? Kimler başvurabilir? Yardım ödemeleri kimleri kapsıyor? İşte tüm detaylar...anan haberde ise çocuk parası ile ilgili tüm detaylar açıklandı. İşte İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine yardım desteği ile ilgili merak edilenler...

Öğrenciler sevinçten havaya uçacak! Bakanlık tamı tamına 1648 TL yardım yapacak! Bu yaş grubundaki öğrenciler dikkat!

Bakanlıktan sevindirici haber geldi. Devlet yardım ödemeleri hız kesmeden devam ediyor. Bakanlık vasıtasıyla yapılan ödemeler sahiplerini bekliyor. Bakanlık ihtiyaç sahibi vatandaşlara yeni bir ödeme yapacağını duyurdu. Peki bu ödemenin detayları neler? Kimler başvurabilir? Yardım ödemeleri kimleri kapsıyor? İşte tüm detaylar...

para

ÇOCUKLU AİLELERE SOSYAL DESTEK ÖDEMESİ

Öğrenciler için sevindiren haber geldi. Çocuklu ailelere devlet tarafından belirli miktar ödeme yapılacak. Çocuğu olup, çocuğu öğrenim gören ailelere verilecek yardımların detayları belli oldu. Çocuk parası olarak geçen destek ödemelerinin detayları da belli oldu. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal ve Ekonomik Yardım olarak geçen (SED)  ödemelerine dair detaylı bir açıkla yaptı. Açıklama ile tüm detaylar belli oldu.

Bir çok çocuklu aileler için SED yardımı yapılıyor. Sosyal ve Ekonomik destek yardımları ne zaman yapılacak? SED yardımı ile çocuklu ve düşük gelirli ailelere yapılacak. Çocuk başına ortalama 1259 TL ödeme yapılacak. Vatandaşların SED başvurularını İl Müdürlükleri ve Sosyal Yardımlaşma Dernekleri ya da e devlet üzerinden yapmaları gerekiyor. 

Sosyal ve Ekonomik Destek Paket Ödemeleri İçin İstenilen Belgeler

T.C kimlik numarası. 

Sed için başvuru dilekçesi.

Öğrenci belgesi.

Sağlık belgesi.

İşkur uzmanlık belgesi.

Okul öncesi öğrenciler için 2059 TL, ilköğretim öğrencileri için 3090 TL, ortaöğretim 3295 TL, üniversite öğrencileri için 3708 TL.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN