RTÜK, Disney+'tan 'Atatürk' dizisi için savunma isteyecek

RTÜK, Disney+'tan 'Atatürk' dizisi için savunma isteyecek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Disney+'ın "Atatürk" dizisini platformda yayınlamama kararı almasının ardından çıkan "Ermeni lobisi baskısıyla kaldırdı" iddialarına yönelik inceleme başlatıldığını duyurdu. Öte yandan Şahin, platformdan savunma alınmasına karar verdiklerini belirtti.

Dijital yayın platformu Disney+'ın "Atatürk" dizisini yayınlamayacağı iddiasının ardından Twitter hesabından paylaşım yapan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, platform hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

İNCELEME BAŞLATILDI

Şahin'in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Disney + isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan 'Atatürk' dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir. Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk en önemli toplumsal değerimizdir. Basına yansıyan Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle araştırılmaktadır."

BASKI İDDİALARI GÜNDEMDE

Daha önce, Disney+ bünyesinde alınan küresel bir kararla 2024 yılına kadar yeni yerli yapımları yayınlamayacağı ve eskileri de kitaplığından kaldıracağını duyuran platform, bir istisna olarak Atatürk dizisini yayın listesinde olduğunu duyurmuştu.

Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel bir gösterim takvimiyle 29 Ekim'de Disney+'da yayınlanması beklenen Atatürk dizisinin, içerik stratejisi nedeniyle 85 milyonun izlemesi için kanal değiştirdiği ve platformun da mülkiyet haklarına sahip olan FOX'a alındığı öne sürüldü.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, AK Partili Ömer Çelik, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, dizinin yayından kaldırılmasında 'Ermeni lobisi' baskısı iddialarını gündeme getirerek platforma tepki gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN