Sütçüler meğer sütü bu şekilde saklanıyormuş! Uzun süre bozulmuyor, ilk günkü tazeliğini koruyor

Sütçüler meğer sütü bu şekilde saklanıyormuş! Uzun süre bozulmuyor, ilk günkü tazeliğini koruyor

Hem çocuklar hem de büyükler açısından son derece önemli bir besin kaynağı olan süt hem besleyici hem de takviye görevi gören bir gıdadır. Ancak çabuk bozulma potansiyeli bulunan sütü uzun süre saklamanın yöntemi belli oldu. Sütçüler meğer sütleri bu şekilde saklıyormuş. İşte sütü uzun süre saklamanın püf noktası…

Hızlı bozulma potansiyeli bulunan sütü daha uzun saklamanın o yöntemi sütçülerden geldi. Hem uzun süre bozulmuyor hem de ilk günkü tazeliğini koruyor. Bu detaylara dikkat ederek siz de sütleri uzun süre saklayabilirsiniz. İşte sütü uzun süre saklamanın püf noktası…

1. DÜŞÜK SICAKLIKTA SAKLAMA

Sütü saklamak için 4 derecenin altında bir sıcaklık ortamı sağlanması gerekiyor. Bu sayede sütler uzun süre tazeliğini korurken bozulma süresi de uzayacaktır. Buzdolabının arka raflarına yerleştirdiğiniz süt sıcaklık değişimlerinden daha az etkilenirken daha uzun süre taze kalacaktır.

sut-dolap.jpg

2. HAVA ALMAMASINI SAĞLAMAK

Sütü saklarken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise sakladığınız kap ya da şişedir. Sıkıca ağzı kapatılan kapların hava ile teması diği için sütün oksitlenmesi ve bozulması gibi durumlarda en aza inecektir. Sütü saklarken kesinlikle ağzını açık bırakmayınız.

sut-saklama.jpg

3. ORJİNAL AMBALAJINDA SAKLAMA

Dışarıdan aldığınız sütü orijinal ambalajı ile saklamak tazelik açısından oldukça önemlidir. Süt üreticilerinin önerdiği ambalajda sakladığınız sütler daha uzun süre muhafaza edilecektir.

sut-son-kullanma-tarihi.jpg

4. KULLANIM TARİHİ İZLEME

Marketten aldığınız sütün üretim ve son tüketim tarihlerini mutlaka kontrol ediniz. Son tüketim tarihi yaklaşan sütlerin öncelikli olarak tüketilmesi için ön raflarda yer aldığı görülürken bozulma riski daha yüksek olduğunu da unutmamak gerekiyor. Son kullanma tarihi yakın olan sütleri hızlı bir şekilde tüketmeniz gerekmektedir.

sut-saklamak.jpg

5. DONDURARAK SAKLAMA

Sütçüler çoğunlukla sütleri taze taze satarken uzun süre saklamak için dondurma yönteminden yardım alıyor. Buzlukta dondurulan süt uzun süre taze kalırken bozulmadan kullanım sağlamaktadır. Bu yöntem ile birlikte daha ileri bir tarihte sütü kullanma imkanı bulabilirsiniz.

Bu detaylara dikkat ederek sütü bozulmadan uzun süre saklayabilirsiniz. Sütü daha sağlıklı bir şekilde tüketmek için bu detaylara dikkat ediniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN