Tavanınızdaki o siyah görüntüden kurtulun! İşte badanacıların kullandığı o basit ve ucuz yöntemi sizinle paylaşıyoruz

Tavanınızdaki o siyah görüntüden kurtulun!  İşte badanacıların kullandığı o basit ve ucuz yöntemi sizinle paylaşıyoruz

Birçok evde rutubet sorunu görülür. özellikle kış aylarında görmeye alışık olduğumuz bu durum oldukça hem sağlığımıza zarar verebilirken hem de çirkin bir görüntü oluşturuyor. Peki oluşan rutubet ve küf lekeleri kimyasal kullanmadan nasıl temizlenebilir?

Küf sadece çirkin görünmekle kalmaz, aynı zamanda uygun şekilde tedavi edilmezse sağlığınızı etkileyerek astıma, solunum yolu enfeksiyonlarına veya alerjiye neden olabilir. Küf, sorunu tanımladığınız ve kestirme yollara başvurmadığınız sürece üstesinden gelinmesi oldukça kolay bir sorundur.

KÜF VE RUTUBETE NE SEBEP OLUR?

Siyah küfün büyümesini durdurabilmeniz için öncelikle buna neyin sebep olduğunu anlamanız gerekir. Küf, genellikle yapısal problemlere veya havalandırma problemlerine atfedilebilen aşırı nemin bir sonucudur. Sızdıran borular, bodrum veya zemin katlarda artan nem, yarıklardan giren yağmur veya çatı veya pencerelerin hasar görmesi aşırı neme neden olabilir. Yeraltı suyu kurumadan inşa edilmiş yeni inşa edilmiş evlerde de sorun olabilir. Eviniz yeni bir binaysa, rutubeti onarmak daha zor bir sorun olabilir, bu nedenle bir profesyonele danışmalısınız.

Küf ayrıca yoğuşma oluşumunun bir sonucudur. Havada çok fazla nem olduğunda ve sıcak hava soğuk bir yüzeyle temas ettiğinde yoğuşma oluşur. Bu, duş almak, yemek pişirmek, ütü yapmak ve iç mekanlarda çamaşır kurutmak gibi basit günlük işlerden kaynaklanabilir. Yoğuşmayı önlemek kolaydır.

resized-2ccc0-148da2ed820de834evdekikuflervekuflekelerinasilgecer2.jpg

YOĞUŞMA NASIL DURDURULUR?

Yoğuşmayı durdurmak fazla çaba gerektirmez.

  • Duş alırken veya banyo yaparken pencereleri açın veya havalandırma fanını takın
  • Tencerelerin kapaklarını kapatın ve davlumbazı kullanın
  • Evinizi düzenli olarak havalandırın ve hava sirkülasyonu için kapıları açık bırakın. Her sabah 15 dakika pencerelerinizi açmak iyi bir başlangıçtır.

Evinizdeki nemi bir kez azalttığınızda, siyah küf oluşma olasılığı zayıflar. Ekstra bir önlem olarak, yoğuşma oluşumuna eğilimli alanlarda yoğuşma önleyici boya kullanabilirsiniz. Bu, nemi de önlemeye yardımcı olacaktır ve banyolar ve mutfaklar için iyi bir fikirdir.

TAVANINIZDAKİ O SİYAH GÖRÜNTÜDEN KURTULUN! İŞTE BADANACILARIN KULLANDIĞI O BASİT VE UCUZ YÖNTEMİ SİZİNLE PAYLAŞIYORUZ

Rutubet lekelerinden kurtulmak için yapmanız gereken tek şey, bir cezvenin içinde limon tuzu ve suyu kaynatmak. Daha sonra bir temizlik bezini bu karışıma batırın ve tavanı sildiğinizde o siyah lekelerin gittiğini göreceksiniz. İşte bu kadar basit...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN