‘Açlık Oyunları’nın mazisine seyahat

‘Açlık Oyunları’nın mazisine seyahat

Sinemalarda biri yabancı 5 yapım vizyonda. Filmlerde, ‘Açlık Oyunları’ serisinin sekiz yıl aradan sonra gelen beşinci yapımı ‘Kuşların ve Yılanların Şarkısı’ öne çıkıyor. Francis Lawrence’ın yönettiği filmde, Coriolanus Snow’un gençliğini Tom Blyth, Lucy Gray Baird’i Rachel Zegler, Baş Oyun Kurucusu Dr. Volumnia Gaul’u Viola Davis canlandırıyor. İlk dört yapımın ön bölümü niteliğindeki film, izleyiciyi 64 yıl önceye, ‘açlık oyunları’nın doğuş hikayesine götürüyor.

SALİHA SULTAN

Sinema salonlarında bugün biri yabancı 5 yapım vizyona girecek. Filmlerde, Suzanne Collins’in 2020’de yayımlanan aynı isimli romanından sinemaya uyarlanan ‘Açlık Oyunları’ serisinin beşinci yapımı ‘Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı’ öne çıkıyor. İzleyici, serinin sona ermesinden sekiz yıl sonra gelen ön bölüm niteliğindeki filmde, ‘Açlık Oyunları’na tanık olmak için kurgusal ülke Panem’e geri dönerek, Katniss Everdeen’in gönüllü olmasından 64 yıl öncesine gidecek. Francis Lawrence’ın yönettiği film, ana gösterisinin vahşetine henüz alışmamış olan Panem halkının tüyler ürpertici gelişim yıllarını derinlemesine inceliyor.

17kr02man.jpg

Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı

Filmde, önceki dört yapımda Capitol’un tiran lideri olarak gördüğümüz Coriolanus Snow’un, yıllar önce gençlik döneminde, 10. Açlık Oyunları’nda 12. Bölge’den Lucy Gray Baird’ın mentoru olması sonrası gelişen olayları anlatılıyor. Filmde, Coriolanus Snow’un gençliğine Tom Blyth hayat verirken, Lucy Gray Baird karakterini ise yakın dönemde çıkış yakalayan genç oyunculardan Rachel Zegler canlandırıyor. İkiliye, Hunter Schafer, Jason Schwartzman, Peter Dinklage, Burn Gorman gibi isimler eşlik ediyor. Filmin en büyük yıldızlarından biri ise, 10. Açlık Oyunları’nın Baş Oyun Kurucusu Dr. Volumnia Gaul’u canlandıran Viola Davis.

17kr02man1.jpg

Meksika Açmazı

MEKSİKA AÇMAZI: Yerli yapımlarda Mesut Süre, Fazlı Polat ve Anlatanadam’ın podcast olarak başlattığı aynı isimli mizah programının sinemaya uyarlanan ‘Meksika Açmazı’ dikkati çekiyor. Yönetmen koltuğuna Alper Mestçi’nin oturduğu filmde, aldıkları teklif üzerine Kapadokya’ya giden ve burada ilişkilerini tehdit eden bir dizi olay yaşayan üç arkadaşın yaşadıkları işleniyor.

17kr02man3.jpg

Birkaç Mısraymış Meğer

BİRKAÇ MISRAYMIŞ MEĞER: Senaristliğini ve yönetmenliğini Hüsamettin Elçi’nin üstlendiği ‘Birkaç Mısraymış Meğer’ filmi de, iki genç arasında yaşanan duygu dolu platonik bir aşk hikayesini ele alıyor. Seyit Taha Elçi ve Şermin Güven’in başrollerini paylaştığı film, geçmişte yaşanan aşkların naifliğini ve duygu yoğunluğunu beyaz perdeye taşıyor.

CİN GELİNİ: Haftanın yerli korku filmlerinden ‘Cin Gelini”, araştırma yapmak için gittikleri köyde kendilerini beklenmedik olayların içerisinde bulan araştırma grubunun hikayesini anlatıyor.

17kr02man4.jpg

Alya

TÜRK SİNEMASININ İLK KADIN KAHRAMAN FİLMİ

Yönetmen Jandae Percem’in koltuğunda oturduğu bilim kurgu, aksiyon türündeki ‘Alya’ filmi de bugün vizyonda. Filmde Edis Görgülü, Hande Ataizi, Alper Atak gibi başarılı isimler yer alıyor. Film, özel güçleri olan bir kadın kahramanı konu alıyor ve inanılmaz aksiyon sahneleriyle dikkat çekiyor. Bunlardan en dikkat çekeni ise, Jandae Percem’in Beste Kökdemir ile dövüş sahneleri ve Hande Ataizi’nin makineli tüfekle ateş ettiği sahneler. New York ve İstanbul’da çekilen film, Hollywood filmlerini aratmayacak kalitede olduğu yorumlarına neden oluyor. Sinemaseverlerin merakla beklediği ‘Alya’, fantastik, aksiyon ve romantizm gibi farklı türleri bir araya getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN