Hollywood'daki grev 118 gün sonra sona erdi

Hollywood'daki grev 118 gün sonra sona erdi

Hollywood'da Beyaz Perde Aktörleri Derneği ile AFTRA iş garantisi ve maaş güvencesi istemiyle başlatmış oldukları grev 118 gün sonra sona erdi.

ABD'de Beyaz Perde Aktörleri Derneği (SAG) ve Amerikan Televizyon, Radyo Sanatçılarının (AFTRA) maaş ve yapay zekaya karşı iş güvencesi istemi ile 118 gündür devam eden grev, Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) ile yapılan geçici anlaşmayla sona erdi.

AMPTP'den bir yazılı açıklama gerçekleştirilirken SAG-AFTRA'ya, "asgari ücretlerde son 40 yılın en büyük artışının" yapılacağı kaydedildi.

Yapılan açıklamada, geçici anlaşmaya varılmasından memnuniyet duyulduğu ve anlaşma kapsamında oyunculara, yapay zeka kullanımı konusunda da güvence verileceği bildirildi.

SAG-AFTRA'dan yapılan açıklamada da AMPTP ile varılan geçici anlaşmanın oybirliğiyle onaylandığı, bugün itibarıyla grevin 118 günün sonunda resmi olarak durdurulduğu belirtildi.

Değeri 1 milyar doları aşan sözleşmeyle asgari ücretlerin "standartların üzerinde" artacağı, yapay zeka konusunda da ilk kez çok kapsamlı bir anlaşmaya imza atıldığı kaydedilen açıklamada, emeklilik hakları ve sağlık sigortalarının kapsamının da genişletildiği aktarıldı.

Açıklamada, SAG-AFTRA üyeleri senarist ve oyunculara, grev süresince gösterdikleri özveri ve dayanışma için teşekkür edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN