Netflix'in abone sayısı kısıtlamanın ardından 8,8 milyon arttı

Netflix'in abone sayısı kısıtlamanın ardından 8,8 milyon arttı

Dünyada en çok tercih edilen dizi ve film platformu Netflix, geçtiğimiz aylarda uygulamaya başladığı şifre paylaşımı kısıtlamasının ardından bu yılın üçüncü çeyreğinde net karını yüzde 20 oranında artırdı, aynı zamanda abone sayısı da yüzde 10,8 artışla 247,2 milyona yükseldi.

Dünyaca popüler yayın platformları arasında önde gelen Netflix, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı. Şirket, bu yılın üçüncü çeyreğinde abone sayısını 8,8 milyon artırdı.

Netflix'in net karı bu senenin üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artış gösterdi ve 1,68 milyar dolara ulaştı. Şirketin geçen seneki net karı 1,4 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.
Şirketin hisse başına düşnen karı da 3,10 dolarda 3,73 dolara yükseldi.

Yılın üçüncü çeyreğinde abone sayısını 8,8 milyon arttıran Netflix'in dünya genelindeki abone sayısı yüzde 10,8 artışla 242,7 milyona ulaştı.

Şirket, geçtiğimiz aylarda şifre paylaşımı kısıtlamasını uygulamaya sokmuştu.

Netflix'ten gelen son açıklamada, İngiltere, ABD ve Fransa'da abonelik ücretlerinde artışa gidildiği duyuruldu. Böylece ABD'de temel planının fiyatı 9,99 dolardan 11,99 dolara, premium planın ücreti ise 19,99 dolardan 22,99 dolara çıkarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN