Bir damlası saç köklerini vitamine boğuyor! İşte saçlarınızı bir gecede çıkartan mucizevi yöntem

Bir damlası saç köklerini vitamine boğuyor! İşte saçlarınızı bir gecede çıkartan mucizevi yöntem

Saç dökülmesi problemleri, genellikle, kişinin hayatının bir bölümünde sıkça karşılaşılan bir mesele olmuştur. Bu durumu tetikleyen unsurlar çoktur. Normal bir saç derisinin yüzeyinde yaklaşık 100 bin adet saç teli bulunur. Günde 80-100 telin dökülmesi genellikle kabul görmüştür. Fakat, aşırı saç dökülmesi, alopesi gibi ciddi saç sorunlarına yol açabilir. Bu bu durumu hızlıca durdurup, saç köklerinizi kuvvetlendirmeyi arzuluyorsanız, aşağıdaki tavsiyeleri göz önünde bulundurun.

Amerikan Dermatoloji Akademisi'ne göre, kadınların %40'ı 50 yaşına ulaştıklarında saç dökülmesi problemi yaşamaktadır. Ve tek etkili çözümün doğal yağlar olduğu belirtiliyor. Saç dökülmesi çeşitli sebeplerle ortaya çıkabilir. Genetik unsurlar, hormonal ve besinsel unsurlar, kimyasallara maruz kalma, tüy gelişimindeki rahatsızlıklar, ilaçlar, psikolojik stres ve mevsim değişimleri gibi birçok faktör saç dökülmesinin sebepleri arasında yer alır.

Günde ortalama 80-100 tel saçın dökülmesi normal kabul edilirken, yılda üç kez gerçekleşen saç dökülme süresinin 2 ayı geçmesi, bazı ciddi rahatsızlıkların belirtisi olabilir ve profesyonel yardım almayı gerektirir.

Her saç telinin kendine özgü bir yaşam döngüsü bulunur. Her saç teli 4 ila 6 yıl yaşar, ardından dinlenme aşamasına geçer ve nihayetinde dökülür.

Saçların bu şekilde dökülmesi, son derece doğal bir süreçtir. Ancak, saç dökülmeniz aşırı bir hal aldıysa, vakit kaybetmeden müdahale etmeniz gerekiyor.

Saç köklerini beslemek ve saç dökülmesini durdurmak için, bazı yağlardan yararlanabilirsiniz.

Doğal yağlar, vitamin ve mineral bakımından zengindir, saç köklerini besler, saçları güçlendirir ve saç tellerini onarır. Saçları dış etmenlere karşı daha güçlü hale getirir. Böylece saç dökülmeniz kısa sürede durur.

Saçlarınız sürekli bakıma ihtiyaç duyar ve saç sağlığı için mutlaka bir bakım rutini uygulamanız gereklidir. Doğal yağlarla desteklenen bakım rutininiz sayesinde halat gibi güçlü saçlar elde edebilirsiniz.

1-001.jpg

SUSAM YAĞI

Susam yağı, E vitamini bakımından oldukça zengindir. Susam yağı, hem saç dökülmesini durdurmak hem de saçların hızlı uzamasını sağlamak için kullanılan doğal yağlardan biridir.

Susam yağı, saç derisinin bakımını sağlar, kepek ve pullanma gibi problemleri ortadan kaldırır. Susam yağı, saçların doğal nem dengesini korur, saçların kırılmasını engeller ve doğal bir parlaklık kazandırır.

Susam yağını biraz ocak üzerinde ısıtın. Ilık olarak saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Susam yağını bir gece boyunca saçınızda bekletin. Sabah uyandığınızda saçlarınızı susam yağından temizleyin. Haftada 1-2 kez bu işlemi tekrar edin.

2 yemek kaşığı çörek otu yağını avucunuza alın ve iki elinizle karıştırın. Saç köklerine masaj yaparak uygulayın.

Saçınızın her tarafına iyice yedirdikten sonra, saç köklerinden uçlarına kadar emildiğine emin olun. Çörek otu yağını 35-40 dakika saçlarınızda bekletin. Daha sonra saçlarınızı yıkayın ve haftada 1-2 kez düzenli olarak uygulayın.

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı da E vitamini zengini doğal yağlardan biridir. Zeytinyağı düzenli kullanıldığında saç diplerine vitamin depolar ve saç dökülmesini durdurur. Zeytinyağı saçları nemlendirir ve dış etmenlere karşı güçlendirir.

Zeytinyağı saç tellerini onarır ve kırılmaları da engeller. Yıpranmış saçları onarma özelliği olan zeytinyağı, saçları parlatır, yumuşatır ve hızlı uzamasını sağlar.

1-2 damla zeytinyağını saç köklerine masaj yaparak uygulayın. 35-40 dakika zeytinyağını saçlarınızda bekletin. Daha sonra saçlarınızdan zeytinyağını temizleyin ve haftada 1-2 kez düzenli uygulayın.

2-001.jpg

SOYA YAĞI

Soya yağı, yoğun bir nemlendirme kapasitesine sahiptir. Kısa zamanda saç diplerindeki kuru, kaşınan ve kepeklenen alanları iyileştirir. Soya yağının kompozisyonu, E vitamini ve Omega yağ asitleri bakımından zengindir.

Uzmanlar, soya yağının E vitamini ve Omega yağ asitlerinden dolayı potent bir antioksidan ve saç güçlendirici olarak hareket ettiğini belirtiyor; kuru, zarar görmüş ve renklendirilmiş saçlar için mükemmel bir seçim olduğunu öne sürüyorlar. Bu hafif yağ, saçın yükünü artırmadan kuru bölgelerle savaşır.

Soya yağında bulunan amino asitler, birçok vitamin ve mineralin yanı sıra, saç tellerini kuvvetlendirir. Saç kaybını engeller.

Soya yağını ısıtın ve bir fırça yardımıyla saç derinize ve saçlarınıza eşit şekilde dağıtın.

Saçınızı plastik bir kapak ile kapatın. Yarım saat ile bir saat arası bekleyin.
Saçınızı normal şekilde şampuanlayın, durulayın ve şekillendirin.

ÇÖREK OTU YAĞI

Çörek otu yağı, A, H, B1, B2 ve B6 vitaminleri bakımından zengindir ve bu nedenle saç köklerini besler ve güçlendirir.

Eğer saç dökülmesi sorunu yaşıyorsanız, çörek otu yağı düzenli kullanımda saç dökülmesini azaltır. Cansız ve mat görünen saçlara parlaklık verir. Saç tellerini kalınlaştırır ve saçların sağlıklı uzamasına yardımcı olur.

Çörek otu yağı, saç derisindeki kaşıntıyı alır. Kepek sorununu çözer. Saçları nemlendirerek dış etkilerden korur. Çörek otu yağı kullanmaya başladığınız günden itibaren saç dökülmesinin azaldığını fark edeceksiniz.

HİNT YAĞI

Hint yağı, saç köklerini yeniler ve saçların daha hızlı büyümesini sağlar. Hint yağı, saç dökülmesini hızla durdurur. Saçları dayanıklı kılar.

Hint yağı, saçların daha hızlı uzamasını teşvik eder. Hasar görmüş ve zayıf saçları canlandırır.

Hint yağı, saçların nem dengesini korur. İçerdiği antioksidanlar saçları besler ve yumuşak saçların elde edilmesine katkı sağlar.

Saç derisini besler ve saçlara ihtiyaç duydukları mineralleri kazandırır. Bu sayede parlak, canlı, güçlü ve daha hızlı uzayan saçlar elde edersiniz. Hint yağı saçları kalınlaştırır ve daha dolgun görünmelerine yardımcı olur.

Hint yağı, saç köklerine masaj yaparak uygulanabilir. Bu, saç derisindeki kan dolaşımını artırır ve saçların sağlıklı ve güçlü bir şekilde uzamasını destekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN