Boğazımızı değil cebimizi yakacak! Kış ayının doğal ilacında fiyatlar fırladı: Artık kiloyla almak imkansız olacak

Boğazımızı değil cebimizi yakacak! Kış ayının doğal ilacında fiyatlar fırladı: Artık kiloyla almak imkansız olacak

Kış aylarının gelmesiyle birlikte hastalıklardan korunmak isteyen herkes aktarlara akın etmeye başladı. Kışın hastalıklara karşı en çok tercih edilen ve bağışıklığı güçlendiren o bitkiye talep artarken fiyatlar da cep yakmaya başladı…

Kış soğuklarının bir anda bastırması toplumda grip ve soğuk algınlığı sayısının da artmasına neden oldu. Hastalıklardan korunmak için bağışıklığını güçlendirmek isteyenler ise doğal yöntemlere başvurmaya başladı.

Kış aylarında en fazla tercih edilen doğal bağışıklık güçlendiricilerin başında ise ıhlamur geliyor. Kış çayı olarak çok sık tercih edilen ıhlamur, limon ve bal ile karıştırıldığında ise etkisini artırıyor.

FİYATI 600 TL’YE KADAR ÇIKTI

Şimdilerde aktarlarda en çok satılan kış çaylarının başında ıhlamur gelirken, artan talep fiyatları da etkiledi. Öyle ki 300 liradan başlayan ıhlamurun fiyatı 600 liraya kadar çıkıyor.

ihlamur-faydalari-1.jpg

İHA’ya konuşan aktar Selçuk Aktaş, şuan tam geçiş mevsiminde olduğumuzu belirterek, “Hava biraz sert geçmeye başladı. Bundan dolayı da bocalama devresi dediğimiz bir devreye geçtik. Grip ve nezle olayı da çok. Bu hastalığa yakalanan insanlar gelip burada ıhlamur ve kış çaylarını almaya başladılar. Bizde iki cins ıhlamur var. Yaprak ve sade çiçek ıhlamur. Bunlar genelde sade olarak da olur içerisini zenginleştirerek de içilebilir. İçerisinin zenginleşmesi için tarçın ve karanfil katılarak kaynatıldıktan sonra suyunu içebilirler bu da üşütme ve nezleye karşı faydalıdır. Ihlamurun suyla birlikte 3 ile 4 dakika suda kaynaması lazım. Sıcak suda demleme usulü ile yapan vatandaşlarımız da var fakat demlendiği zaman kaynamış gibi özü çıkmıyor. Mutlaka su ile birlikte 3 ile 4 dakika kaynaması lazım. Fiyatlar Kapalı Çarşı’da 300 liradan başlıyor 600 liraya kadar çıkıyor. Yapraklı olan ıhlamurlar 300 ile 350 lira civarında, çiçek ıhlamur ise 500 ile 600 lira arasındadır” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN