Çayı bu şekilde içiyorsanız hemen bırakın! Mide, karaciğer böbrek… Hepsini resmen yok ediyor

Çayı bu şekilde içiyorsanız hemen bırakın! Mide, karaciğer böbrek… Hepsini resmen yok ediyor

Türk kültürünün olmazsa olmazı olan çay, ne yazık ki göründüğü kadar masum değil. Çayın nasıl tüketildiği yaşam kalitemizi fazlasıyla etkiliyor. İşte, çay tüketirken dikkat etmeniz gerekenler…

Türkiye’de çay sevmeyen yoktur. Hatta çayın bağımlıları bile vardır ve çay içmeden asla duramazlar. Fakat bu kadar çok sevilen çay yanlış tüketildiği zaman birçok sağlık sorununa neden oluyor.

Özellikle fazla çay tüketmek kansızlık, demir eksikliği ve çarpıntı gibi sağlık sorunlarını ortaya çıkarabiliyor. Sinir sisteminde hasar bırakan çay, kişilerin agresif tavırlarda bulunmasına neden olur. Çayda yer alan tanen isimli madde, vücuda fazla girdiğinde kabızlığa neden olur.

Yine çayda bulunan kafein de mide sorunlarına neden olur. Özellikle mide kanserine yakalananların çay içmemesi tavsiye edilir. Uykusuzluğa da neden olan çay, kadınlarda premenstrual sendrom denen adet öncesi gerginliği ortaya çıkarabilir. Tüm bunların yanı sıra yine içeriğindeki oksalattan dolayı böbrek taşına sebebiyet verebilir.

cay-1.jpg

BU HATAYI YAPMAYIN

Çay içerken yapılan en büyük hatalardan biri su tüketimine özen göstermemektir. Ancak bu ödem ve şişkinliğe neden olmaktadır.

Ayrıca şeker hastalığı olanların da fazla çay tüketiminden kaçması gerekir. Aşırı çay tüketmek insilün direncini artırabilir ve karaciğer ile pankreasın verimli çalışmasını engelleyebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN