Faydalı diye çocuklara kaşık kaşık yediriyoruz! Meğer zehirliyormuş: Sakın bu hataya düşmeyin...

Faydalı diye çocuklara kaşık kaşık yediriyoruz! Meğer zehirliyormuş: Sakın bu hataya düşmeyin...

İnsan sağlığına sağladığı faydalarla kış aylarının vazgeçilmez sebzesi olan ıspanak, yanlış tüketildiğinde adeta zehir saçıyor. Peki, ıspanağı ısıtmak zararlı mı? İşte, ıspanak tüketimiyle ilgili yapılan hatalar...

Ispanak yüksek oranda C, E ve B vitaminleri, magnezyum, demir ve kalsiyum içeren bir sebzedir. Bu yüzden de besin değeri oldukça yüksektir.

Yeşil yapraklı ıspanak, içeriğindeki A vitamini ile göz sağlığına da oldukça iyi gelmektedir. Ayrıca sindirimi kolaylaştırarak idrar söktüren ıspanak, kilo verme üzerinde de çok etkilidir.

Ispanak tüketmek sindirim sisteminin ve midenin sağlığını desetkler. İçerdiği beta karoten ile C vitamini sayesinde serbest radikallerden zarar gören kolon hücrelerinin korunmasını sağlar.

Ancak ıspanak fazla tüketildiği zaman vücuttaki enzimleme oranını artırarak asitlenmeye neden oluyor ve kişiyi zehirliyor.

ispanagi-isitmak-zararli-mi-1.jpg

ISPANAĞI ISITMAK ZARARLI MI?

Ispanakta bulunan nitrat, nitrojenin katılaşması ile doğal yollarla oluşan ve suda eriyen bir bileşendir. Bu bileşen, ıspanak 2'den fazla ısıtıldığı zaman nitrite dönüşmesine neden olur.

Nitrit de gıda zehirlenmesine yol açan bir bileşendir. Bu yüzden, ıspanak yemeği yapıldıktan sonra maksimum 2 gün buzdolabında saklanmalı ve 2 defadan fazla ısıtılmamalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN