Geçmeyen baş ağrınız varsa kurtulmak çok basit! Prof. Dr. Canan Karatay'dan dünyanın en kolay çözümü

Geçmeyen baş ağrınız varsa kurtulmak çok basit! Prof. Dr. Canan Karatay'dan dünyanın en kolay çözümü

Sağlıklı beslenme ve diyet konusunda isminden sıkça bahsettiren Prof. Dr. Canan Karatay, baş ağrılarını yok eden tarifi paylaştı. Son zamanlarda yükselen sıcaklık ile birlikte baş ağrıları şikayetlerinde de artış görülüyor. Baş ağrısını anında geçirecek olan yöntemleri Canan Karatay tek tek açıkladı. İşte tüm detaylar...

Türkiye'nin sağlıklı beslenme konusunda önde gelen isimlerinden biri olan Prof. Dr. Canan Karatay, çoğu insanın baş ağrılarına çare bulamadığını ve bu sorunu çözmek için birçok tıbbi yol denendiğini belirtti. MR gibi yöntemlerin dahi sonuç vermediği durumlarda ilaçlı MR'a başvurulduğunu dile getiren Karatay, ancak bu ağrıların arkasında herhangi bir patoloji bulunamadığını ifade etti.

BAŞ AĞRILARINI TETİKLEYECEK DURUMLAR

Prof. Dr. Canan Karatay, baş ağrılarının aslında Türkiye'de sıkça rastlanan üç önemli nedeni olduğuna dikkat çekti. Bu nedenlerin başında susuzluk, tuzsuzluk ve kadınlarda hamilelik zamanında anemi nedeniyle yaşanan demir eksikliğinin geldiğini belirten Karatay, insanların günlük hayatta sıkça maruz kaldığı bu durumların baş ağrılarını tetikleyebileceğine vurgu yaptı.

5e6abda05542801e94e901e2.webp

SU VE TUZ İHTİYACINIZI KARŞILAYIN

Susuzluğun, vücutta yeterli suyun olmaması sebebiyle baş ağrılarına neden olabileceğine dikkat çeken Karatay, özellikle yoğun tempolu yaşam içinde su tüketiminin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Aynı şekilde, tuzsuzluk da baş ağrılarına zemin hazırlayabilir. Tuzun vücutta gerektiği gibi alınmaması, kan basıncının düzensizleşmesine ve baş ağrılarının ortaya çıkmasına yol açabilir.

20180510-2-30286303-33565633-tnys-zlgr.jpg

BAŞ AĞRILARININ SEBEPLERİ

Prof. Dr. Canan Karatay, demir eksikliğinin de baş ağrılarına etki edebileceğine dikkat çekti. Özellikle kadınlarda sıkça rastlanan demir eksikliği, baş ağrılarına zemin hazırlayabilir. Bu nedenle sağlıklı bir beslenme düzeni içinde demir yönünden zengin besinlere yer vermenin önemli olduğunu vurguladı.

Karatay, bu nedenlerle baş ağrılarına karşı öncelikle susuzluğun, tuzsuzluğun ve demir eksikliğinin göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti. Bu basit ancak etkili adımların baş ağrılarının azalmasına yardımcı olabileceğini belirtti. Özellikle sağlıklı bir yaşam tarzının sürdürülmesinin, bu tür sorunların önlenmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN