Göbeğinizi dümdüz yapacak... Yemeğinize bir kaşık dökün, etkisini görün!

Göbeğinizi dümdüz yapacak... Yemeğinize bir kaşık dökün, etkisini görün!

Uzman diyetisyenler tarafından göbek yağlarını eriten o yöntem paylaşıldı. Vücutta en zor eriyen yağlardan birisi olan göbek yağını sadece yemeğinize bir tutam ekleyerek yakabilirsiniz. Kilo verme hızınızı katlayacak yöntem ile kısa sürede istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz. İşte göbek yağını eritmenin yolu...

Diyetisyen uzmanları tarafından kilo vermek isteyenlere yeni yöntemler paylaşılmaya devam ediliyor. İnsan vücudunda oldukça zor eriyen göbek yağlarını eritmenin kolay tarifi diyetisyenlerin gündeminde yer alıyor.

GÖBEK YAĞLARINIZ YOK OLUYOR

Harvard Tıp Okulu tarafından "Kahverengi yağ dokusu" olarak da belirtilen yağ hakkında detaylar paylaşıldı. Vücut sıcaklığını düzenleme işlevi gören bu yağı ısı üretir. Kalori yakarak yaptığı bu işlemlerde kilo kaybına neden olabilir.

Frontiers'in Physiology'de paylaşılan bir araştırmaya göre kahverengi yağın aktif hale gelmesi için destekleyen ürünler tercih edilebilir. Kahverengi yağı uyaran maddeler ise Diyetisyen Tammy Lakatos Shames ve Diyetisyen Lyssie Lakatos tarafından paylaşıldı.

sodyum-alimini-azaltmak-icin-8-lezzetli-tuz-alternatifi-6998.jpg

ACI BİBER

Ünlü diyetisyenler tarafından açıklanan yiyeceklerden birisi acı biber olarak paylaşıldı. Yağ yakımını ve enerji harcamasını yükselten acı biber, göbek yağını eritmede de etkili bir yiyecek türü olarak görülüyor. Aci biberin, kahverengi yağ türünü uyararak yağ yakımını hızlandırdığı söyleniyor. Yemeklerinize bir kaşık ekleyerek bu etkiyi sağlayabilirsiniz.

green-tea-2-1536x864.jpg

YEŞİL ÇAY

Diyetisyenler tarafından bahsedilen bir diğer ürün ise yeşil çay olarak bahsedildi. İçerisinde bulunan güçlü kateşin, epigollocatechin - 3 - gallate (EGCG) seviyesi ile yağ ve kalori yakmakta yardımcı olur.

Araştırmalara göre EGCG ve kafeinin yağ yakımı için tetiklemek üzere birlikte çalıştıkları belirtiliyor. Yeşil çayın kahverengi yağı artırdığı görülürken bilim adamları tarafından araştırmalar sürüyor. İçerisinde barındırdığı aktioksidanların oksidatif hasarı önleyerek iltihaplanmayı azaltmanıza ve hastalıkları önlemeye yardımcı olur.

6179d7ba45d2a0aac46f30c9.webp

ZERDEÇAL

Zerdeçal kökünde bulunan kurkumin sayesinde obeziteye karşı büyük bir etki sağlar. Araştırmalara göre kilo ve vücut yağındaki kayba yardımcı olan özellikteki zerdeçalın bel ve kalça taraflarındaki yağlanmayı da azaltmaya yardımcı olur. Zerdeçal tüketimi vücudunuzdaki kalori tüketimini artırabilir.

nane.jpg

NANE

Diyetisyenler tarafından sık sık bahsedilen kilo verme yardımcılarından birisi de nanedir. Uzun süreli bir şekilde nane kullanımı metabolik olarak kahverengi yağı aktif eder. Kalori harcaması yükselerek, kilo alımına karşı etkilidir. Taze naneleri bir kase yoğurda ekleyerek tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN