Kovid19 yeni varyantı herkesi korkuttu! Sağlık bakanı koca üstüne basa basa uyardı: kapanma süreci tekrardan...

Kovid19 yeni varyantı herkesi korkuttu! Sağlık bakanı koca üstüne basa basa uyardı: kapanma süreci tekrardan...

Geçtiğimiz günlerde Kovid-19’un yeni varyantının ortaya çıktığı haberleri yayılmıştı. Vatandaşlar ise yeni bir pandemi korkusu ile telaşlandı. Peki Türkiye’de Kovid-19’un yeni varyantı görüldü mü? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yayılan bilgiler sonrasında açıklama yaptı! İşte detaylar…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyada tekrar yayılmaya başlayan Kovid-19’un yeni varyantına ilişkin açıklamalar yaptı. 6 milyondan fazla insan ölümüne sebep olan Kovid-19’un yeni bir varyantı “Eris” geçtiğimiz günlerde ilk kez gündeme gelmişti. Bakan Koca ise Türkiye’de yeni varyant olup olmadığını açıkladı.

virus.jpg

“KAPANMA DÖNEMİNE GEÇMEK SÖZ KONUSU DEĞİL”

Türkiye’de yeni varyantın görülüp görülmediği ile alakalı konuşan Koca, “Ülkemizde görülmedi. Asla kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil. Griple nasıl mücadele ediyorsak aynı şekilde olacak" dedi.

virus2.jpg

Pandemi korkusu yaşayan vatandaşlara seslenen Koca, “Hala Kovid görülüyor mu, evet. Bu dönemde giderek mutasyonlarda etkinliği daha da azalan bir varyant dönemi görüyoruz. Vatandaşımız endişelenmesin. Hastane yatışı artıran herhangi bir durum söz konusu değil” diye konuştu.

“YAŞLILAR KALABALIK ORTAMA GİRMESİN”

Pandemi zamanında kapanmaya gidildiğini ve bunun tekrarlanmayacağını söyleyen Koca, yaşlıların kesinlikle kalabalıktan uzak durması gerektiğini, grip olan kişilere yaklaşmamalarını söyledi.

virus4.jpg

KIZAMIK VAKALARINA İLİŞKİN YENİ GELİŞMELER

Geçtiğimiz aylarda sürekli gündeme gelen kızamık vakalarına ilişkin de açıklama yapan Bakan Koca, "Kızamıkla ilgili göçle vakaların arttığını biliyoruz. Korunmanın en etkili yolu aşı. Aşı ile ilgili bilim kurulunun güncellediği şekilde çocuklarımıza aşıların ihmal edilmemesi önemli. Bizde kızamık vakaları 2-3 ay öncesine göre giderek azaldı. Ağırlıklı görülen il yüzde 80 ile İstanbul, sonra Ankara, Gaziantep, Kocaeli ve Diyarbakır. Aşılamayı yoğun şekilde sürdürüyoruz. Endişe edilecek bir durum yok. Sayılar giderek azalıyor" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN