Şampuana bir damla bundan damlatın mucizeye tanık olun! Güzellik merkezlerinin sırrı ifşa oldu vatandaş bayram etti

Şampuana bir damla bundan damlatın mucizeye tanık olun! Güzellik merkezlerinin sırrı ifşa oldu vatandaş bayram etti

Saç diplerindeki egzama, kaşıntı ve iltihaplanma saç dökülmesi gibi en sık karşı karşıya kalınan saç sorunlarının başında geliyor. Saç diplerindeki bitmek bilmeyen kaşıntı kişiye rahatsızlık hissi veriyor. Bu durum zamanla saç sağlığının bozulmasına ve dökülmesine de yol açıyor. Saç diplerindeki egzamayı bitirmek, iltihaplanma ve kaşıntının yok olması için bazı yağlardan faydalanabilirsiniz. Bu yağlar saç köklerine nem depolayarak kaşını sorununu kökten çözüyor.

Saç sağlığı herkes için büyük önem taşıyor. Sağlıklı saçlara sahip olabilmenin yolu sağlıklı saç derisinden geçiyor. Saç kökleriniz nefes alamadığında egzama, kepek ve kaşıntı gibi sorunlar ortaya çıkıyor.

Özellikle saç diplerindeki egzama en sık görülen saç sorunlarının başında geliyor. Saç egzamasından, iltihaplanmadan ve kaşıntıdan kurtulmak için mutlaka bir uzman desteği almanız gerekiyor. Ancak bu sorunu engelleyen bazı doğal yöntemler de bulunuyor.

Yanlış bakım uygulamaları, dış etkenler, mevsim değişikliği gibi bir çok etken saç diplerinizde kuruluğa ve kepeğe neden olur. Saç köklerine nem depolamak ve saç sağlığınızı korumak için doğal yağlara bir şans verebilirsiniz

ARGAN YAĞI

Argan yağı saç bakımında en sık kullanılan doğal yağlardan biri. Argan yağı yapısında B vitamini, E vitamini ve saçın onarılması ve korunması için kaplama görevi yapan gerekli yağlardan bolca içeriyor.

Saçların sağlıklı ve güçlü uzamasına yardımcı olur. Argan yağı saç köklerinin kurumasını engeller. Saça vitamin depolar. Saç diplerinin nefes almasına yardımcı olur ve dökülme sorununu ortadan kaldırır.

1-001.jpg

FINDIK YAĞI

Fındık yağı B1, B2, B6 ve E vitamini bakımından çok zengin bir doğal yağdır. Fındık yağı saç köklerinde kepek oluşmasını engeller. Besleyici ve onarıcı bir özelliği bulunur. Sadece saçlarda değil, cilt bakımında da kullanılan fındık yağı, cilde de nem ve parlaklık verir.

Fındık yağı saç dökülmesini engeller. Saçlara nem depolayarak canlı ve parlak görünmesine yardımcı olur. Fındık yağını saç bakım rutinine dahil ederek saç sağlığınızı koruyabilirsiniz.

LAVANTA YAĞI

Lavanta yağı güzel kokusu ile en sık tercih edilen saç bakım yağları arasında yer alır. Lavanta yağı hem saçların dökülmesini durdurur hem de saçların koparak kırılmasını engeller.

Saç köklerini besler, kan dolaşımını hızlandırır. Kekik ve biberiye yağı ile kullanılarak saç derisini ve cilt bakımında kullanmak isterseniz cildinin tahriş etmesini engellemiş olursunuz. Lavanta yağı ile kepek ve kuruluk sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

JOJOBA YAĞI

Jojoba yağı saç derisini yumuşatarak saç diplerindeki kuruluğu engeller. Saç tellerini güçlendirerek dökülme sorununu ortadan kaldırır. Cilt tarafından çok kolay emilir.

Jojoba yağı saç köklerinin nefes alarak sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Ayrıca saç uzatma ve gürleştirme de en önemli çözümlerden biridir.

Jojoba yağını tek başına kullanabileceğiniz gibi şampuan ve saç kremlerinizin içerisine ekleyerek de kullanabilirsiniz.

2-001.jpg

SAFRAN YAĞININ ÖZÜ

Safran yağı, saç köklerinde barınan gözeneklerin genişlemesine yardımcı olur. Saçları robust hale getirir ve dış faktörlere karşı aldığı zararları asgariye indirger.

Safran esansı, saç derinizdeki nemsizliği giderir. Saçınıza hidrasyon yükler ve dökülmeyi engeller.

Diğer saç bakım esansları ile birleştirerek saç köklerinize uygulayabilirsiniz. Hassas bir saç deriniz varsa bu esansları kullanmadan önce kesinlikle bir profesyonele başvurun.

BU ESANS SAÇ DÖKÜLMESİNİ ENGELLİYOR

Çeşitli sebeplere bağlı olarak saç dökülmesi problemi ile karşılaşabilirsiniz. Yaşlanma, doğal bir biyolojik süreçtir. Bu, ciltte ince çizgilerin belirmesinden kemiklerin kırılganlaşmasına kadar vücudun her parçasını etkiler. Saçlar da benzer bir yıkıma maruz kalır.

Yaşlandıkça, saç köklerinin yeni saç oluşturma kapasitesi azalır ve bu da daha az saç yoğunluğuna sebep olur. Kadınlarda hormonal dengesizlik nedeniyle saç dökülmesi daha sık görülür. Bu sebeple, bazı zamanlarda yoğun bir saç dökülmesi yaşayabilirler.

Kalıtsal faktörler, özellikle erkek tipi kellik belirtilerinde çoğunlukla erkeklerde görülürken, bu problem her iki cinsi de etkiler.

Genetik sadece saçın tipini ve niteliğini belirlemekle kalmaz, aynı zamanda saç köklerinin küçülmesine ve yeni saç üretme yeteneğinin azalmasına da etki eder. Beslenme alışkanlıkları da saç sağlığını belirleyen bir diğer faktördür. Saç sağlığını korumak için beslenme çok mühimdir.

Proteinler, saçın yapı taşlarıdır ve çinko ve magnezyum da saçın sağlıklı kalmasında önemli bir rol oynar. Sürekli diyet yapmak, yetersiz ve dengesiz beslenmek saç kayıplarınızın artmasına yol açabilir.

Saç derisi enfeksiyonları, saçlarınızın sağlığını bozabilir. Tedavi edilmezse, saç derisi bozuklukları, özellikle enfeksiyonun daha yoğun olduğu lekeli bölgelerde ciddi saç dökülmesine neden olabilir.

Benzer şekilde, kemoterapi tedavisi gören kanser hastalarında genellikle tedavi başladıktan birkaç hafta sonra saç dökülmesi görülür.

Ayrıca, östrojen seviyelerindeki düşüş nedeniyle, birçok kadın doğum sonrasında birkaç ay boyunca saç dökülmesi yaşar. Benzer şekilde, tiroid hastalarında büyük tutamlar ve demetler halinde saç dökülmesi görülebilir. Bu tür çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan saç dökülmesi sorununu soğan yağı kullanarak hafifletebilirsiniz.

Soğan yağı, kafa derisinde saç gelişim döngüsünü optimize etmeye yardımcı olan belirli enzimleri etkinleştirebilir. Bu, daha hızlı saç büyümesine ve daha az saç dökülmesine yol açarak saçlarınızın daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

Soğan yağı, kükürt oranı yüksektir ve saç kırılmasını, kırık uçları ve incelmeyi engellemeye yardımcı olabilir. Bunun sebebi, kükürtün saç telinin gücü için gerekli olan proteinin oluşumuna yardımcı olabilmesidir.

Soğan yağındaki bazı enzimler, saçınızı serbest radikal hasarından koruyabilir ve erken ağarmayı geciktirebilir. Soğan yağı, saç derisindeki pH dengesini de korur. Saçın beslenmesini ve dengeli uzamasını sağlar. Saç derisine düzenli olarak soğan yağı uygulamak, bakteriyel enfeksiyonları, kepek ve kaşıntıyı engellemeye yardımcı olabilir.

Şampuanınızın saç derinizdeki nemi almasını engellemek için saçlarınızı yıkamadan önce mutlaka soğan yağı ile saçlarınıza masaj yapın. Bu durumda soğan yağı doğal bir saç kremi olarak kullanılabilir. Ayrıca saçınızı yıkamadan önce soğan yağı kullanmak istemiyorsanız, yıkama sonrasında saç uçlarına uygulayabilirsiniz.

Normal soğan yağı, saçınızı ışıltılı, pürüzsüz, nemli ve statik elektriğe karşı dirençli hale getirebilir. Soğan suyu ve bal bir arada kullanılırsa, saç dökülmesini tedavi etmek için mükemmel olabilir. Bu nedenle, soğan suyu ve bal karışımını saç derisine 30 dakika boyunca uygulayın ve ardından durulayın. Haftada 1-2 kez düzenli uyguladığınızda muazzam etkilerini görebilir

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN