Suyu bu şekilde içmek metabolizmayı arı gibi çalıştırıyor! Su deyip geçmeyin, faydasını 5'e katlıyor

Suyu bu şekilde içmek metabolizmayı arı gibi çalıştırıyor! Su deyip geçmeyin, faydasını 5'e katlıyor

Düzenli su tüketimi insan sağlığı için oldukça önemli bir faktördür. Lakin suyun daha faydalı olmasını istiyorsanız bu şekilde tüketebilirsiniz. Suya bu şekilde tüketmek metabolizmayı adeta bir arı gibi çalıştırıyor. Faydasını beşe katlarken su içmenin en sağlıklı yollarından biri olarak biliniyor. İşte detaylar…

İnsan vücudunun günlük alması gerektiği bir sıvı miktarı vardır. Dolayısıyla uzmanlar su içmenin oldukça önemli olduğunu ve kişilerin günde en az 2 litre su içmeleri gerektiğini söylüyor. Suyun yanı sıra çay ve kahve tüketmek de su kaybını önlemeye yardımcı olurken başka yararlar da sağlayabiliyor. Lakin tüm bunların yanı sıra bir içeceğin çok daha faydalı olduğu söyleniyor.

yeni-proje-10.jpg

BİR BARDAK SICAK SU

Sabah’ta yer alan habere göre, Dotro Kunal Sood, günlük beslenme düzenine bir bardak sıcak su eklemeyi tavsiye ediyor. Özellikle de aç karnına sıcak su içmenin çok faydalı olduğunu söylüyor. Bu konuya ilişkin açıklamalarda bulunan uzman isim, "Aç karnına bir su içmeye başlamanızın üç nedeni var" dedi. Söz konusu bu nedenleri sıralayan uzman, şunları söyledi:

Sindirime yardımcı olur.

Metabolizmayı canlandırır.

Dolaşımını ve kan akışını iyileştirir.

yeni-proje-11.jpg

SİNDİRİM SİSTEMİNE ÇOK FAYDALI

Dr. Sood, "İlk olarak sindiriminizi iyileştirecektir. Teoriye göre ılık su, normalde sindirmekte zorlandığınız yiyecekleri eritmenize yardımcı olacaktır. Ilık suyun kabızlığa yardımcı olduğuna dair araştırmalar da var” açıklamasını yaptı.

Söz konusu bu araştırma 2016 yılında Gastroenterol Nurs. dergisinde yayınlandı. Araştırma kapsamında, sıcaklığı 37 santigrat olan içme suyunun bağırsak hareketlerini düzenlediği ve olumlu etkilere yol açtığı kanıtlanırken şişkinliği de azalttığı belirtildi.

yeni-proje-12.jpg

METABOLİZMAYI CANLANDIRIYOR

Vücut fonksiyonlarını beslemek için gıdaların enerjiye dönüştürme sürecine metabolizma adı verilirken, kişilerin metabolizmalarının iyi çalışması onların sindiriminin daha iyi olduğunu gösterir. Bu ise hızı metabolizmanın hızlı ve kolay kilo verilmesi anlamına geliyor.

Dr. Sood, Ilık suyun vücuttaki metabolizmayı geçici olarak hızlandırdığını öne sürdü. Bunun nedeninin ise vücudun ılık suyu vücut sıcaklığına getirmek için çalışacak olması olduğunu söyledi. Ve sonuç olarak metabolik hızdaki bu hafif artış kalori yakmaya yardımcı olacak açıklamasını yaptı.

Uzman isim, konuya ilişkin olarak, "Son olarak dolaşımı ve kan akışını iyileştirecektir. Potansiyel bir yanığı önlemek için suyun çok sıcak olmadığından emin olmak önemlidir" dedi. Dolayısıyla kişileri çok sıcak su içme konusunda da uyardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN