Ankara'nın 'İstanbul Kapısı'na araç çarptı

Ankara'nın şehre giriş noktasında yer alan 'İstanbul Kapısı'na aşırı hızdan dolayı kontrolden çıkan bir araç çarptı. Kazada yaralanan bir kişi hastaneye kaldırılırken, 'İstanbul Kapısı'nda hasar meydana geldi.

Ankara'nın Etimesgut ilçesi Göksu Parkı Çevre Yolu'nda bugün (19 Kasım 2022 Cumartesi günü) kontrolden çıkan bir otomobil, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde Ankara'ya yapılan 5 kapıdan biri olan 'İstanbul Kapısı'na çarptı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve ambulans ekibi sevk edildi.

Kapının sağ ayağına çarpan araçta bulunan bir kişi hastaneye kaldırıldı. Kapıda ise büyük hasar oluştu.

ankara-istanbul-kapisi-nerede.jpg

ANKARA KAPILARI TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU

2014 Mart ayında eski ABB Başkanı Melih Gökçen tarafından yaptırılan 5 Ankara kapısı, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esintiler taşıyor.

Kapıların genişlikleri 56 ile 68 metre, yükseklikleri ise 25 ile 30 metre arasında değişiyor. Kapıların araç geçiş yüksekliği ise 12 metre.

Ankara kapıları açıldığı dönemde maliyeti nedeniyle tartışma konusu olmuştu. Melih Gökçek, 2014 Şubat ayında katıldığı bir televizyon programında, Ankara kapılarının maliyetinin 31 milyon TL olduğunu söylemişti.

ankara-kapilari-maliyeti.jpg

Ankara'nın kapılarının isimleri ve adresleri ise şöyle:

  • İstanbul Kapısı: Göksu Parkı çevre yolu
  • Eskişehir Kapısı: Başkent Üniversiesi giriş istikameti
  • Esenboğa Kapısı: Avrupa Birliği Parkı karşısı
  • Samsun kapısı: Mamak/Kayaş
  • Konya Giriş Kapısı: Oran kavşağı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN