Ankara’nın o ilçesinde yaşayanlara müjde! Belediyeden elektriği bedava yapan dev proje: Artık 5 kuruş bile ödenmeyecek

Ankara’nın o ilçesinde yaşayanlara müjde! Belediyeden elektriği bedava yapan dev proje: Artık 5 kuruş bile ödenmeyecek

Ankara’nın o ilçesinde yaşayanlara müjde. Belediye, 93 bin metrekare alana kurulacak Güneş Enerji Santrali’nin (GES) inşa çalışmalarını 2024 yılında tamamlamayı amaçlıyor. İşte detaylar…

Aylık ortalama 3 buçuk milyon TL elektrik ödemesi yapan Gölbaşı Belediyesi, tasarruf için 4 senedir durmadan çalışıyor. Başkan Ramazan Şimşek’in talimatları üzerine çalışmaya başlayan belediye yetkilileri, mülkiyetin tamamı belediyede olan Gökçehöyük Mahallesi’ndeki 93 bin metrekarelik alanda çalışmalarını sonlandırdı.

PROJESİ UYGUN BULUNAN 8 BELEDİYE ARASINA GİRDİ

Ortala 4 yıldır çalışmalarını sürdüren belediye İller Bankası’na kredi talebinde bulundu. Bankanın projeyle ilgili fizibilite çalışmaları sonrasında projenin gerçekleştirilebilir olduğu kararı verildi. Dünya Bankası’nın “Yenilenebilir Enerji Projesi” kapsamında İller Bankası’nın kefaleti ile verilecek olan krediye Türkiye’de 100 belediyeden yalnızca 8 belediyenin projesi uygun görüldü. Bu 8 belediyeden birisi de Gölbaşı Belediyesi oldu.

golbasi-belediyesi-ges-projesi-1.jpg

BELEDİYENİN ELEKTRİK MASRAFI OLMAYACAK

Projeyle ilgili açıklama yapan Başkan Şimşek, “Biz bu proje ve finansmanı için dört yıldır uğraşıyoruz. Belediyenin güncel elektrik gideri aylık 3 buçuk milyon TL’dir. Bu izinleri aldık. Bütün çalışmalarını tamamladık. Kendi arazimizde imar çalışmalarını tamamladık. Gerekli fonu Dünya Bankası aracılığıyla bulduk. Bu 4 milyon 200 bin EURO’yu hepsini kullanmayacağız. Ama projenin tamamlanması 2 milyon EURO’yu bulacak. 93 bin metrekare alan üzerine 4.2 MW Güneş Enerji Santrali kuracağız. Bu sistemle belediye elektriğine para ödemeyecek ve 19 ayda kendini amorti edecek. Geri kalan kısmında elde edilen kazanımlarla Hilal Kart kullanan vatandaşlarımızın elektrik faturaları ödemede ve ihtiyaçlarını karşılamada sosyal destek olarak kullanmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

2024 Ocak ayı meclis toplantısında belediye meclisine sunulan Güneş Enerji Santralinin kurulumunda kullanılacak olan düşük faizli 4 milyon 200.000 EURO kredi mecliste onaylandı. Düşük faizli kredi yalnızca bu proje için kullanılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN