Dijital yayın platformu Netflix'in şifre kısıtlaması kâra dönüştü

Dijital yayın platformu Netflix'in şifre kısıtlaması kâra dönüştü

Dünyanın en çok kullanılan dijital yayın platformlarından biri olan Netflix, yıllardır popülerliğini devam ettiriyor. Netflix'teki kullanıcılar için şifre paylaşımının ücretli hale gelmesi üzerine, abonelik sayılarını tekrar artışa geçti. Şirkete göre, daha önce 100 milyon hanede şifre paylaşılıyordu. Dijital yayın platformu beklenen daha fazla kar edildiğini açıkladı.

Ücretli şifre paylaşma uygulamasının ardından yavaşlama beklenirken, Netflix son üç ayda 5.9 milyon yeni abone kazandı. Bu sayı, analistlerinin tahminlerinin üç katı.

BEKLENENDEN DAHA FAZLA...

Netflix, geçen sene ilk kez abone kaybettiğini duyurmuştu. Yapılan tahminlerde Netflix'in son 3 ayda 2 milyon yeni üye kazanması bekleniyordu. 5.9 milyon yeni katılımcıyla Netlix'in abone sayısı dünya çapında 238 milyona ulaştı.

Şifre paylaşımının ücretli hale getirilmesinin ardından beklenenden daha fazla insan kendi aboneliğini alma kararı verdi.

KAR ELDE ETTİĞİNİ DUYURDU

Netflix, finansal olarak da son çeyrekte 8,3 milyar dolarlık gelir üzerinden 1,8 milyar dolar kar elde ettiğini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN