Şarjınız meğer bu yüzden çabuk bitiyormuş! Doğru sanılan aslında en büyük yanlışmış: İşte şarjı hüp diye çeken o hata

Şarjınız meğer bu yüzden çabuk bitiyormuş! Doğru sanılan aslında en büyük yanlışmış: İşte şarjı hüp diye çeken o hata

Günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen akıllı telefonlar, birçok önemli görev için tercih ediliyor. Akıllı telefonların en önemli ve önemli parçalarından biri bataryalarıdır. Çabuk boşalan bir telefon, ne kadar iyi olursa olsun can sıkıcı olabilir. İşte akıllı telefonunuzun pil ömrünü uzatmanın yolları...

Teknolojinin ilerlemesi ve birçok markanın büyümesiyle birlikte her geçen gün piyasaya çıkan akıllı telefon modellerinin sayısı arttı. Fiyatların artmasıyla birlikte akıllı telefonlar daha pahalı ve değerli hale geldi. Telefon alırken en önemli kriterlerden biri olan pil ömrü, doğru kullanıldığında daha da uzayabiliyor.

Uzun pil ömrüne sahip telefon kullanıcıların tercihi. Telefon pilleri güçlü olmasına rağmen, yanlış kullanım nedeniyle bir akıllı telefon pili hızla boşalabilir. İşte akıllı telefon kullanırken yapılan bilinmeyen hatalar...

YENİLEMEYİ DURDUR

Çoğu akıllı telefonun arka plan yenileme işlevi, WhatsApp, Twitter veya Instagram gibi uygulamalar için çok kullanışlıdır. Ancak her uygulamada arka planda yenileme kullanılıyorsa telefonun pili çabuk boşalır. Yararlı bulabileceğiniz birkaç yararlı uygulamanın yanı sıra, diğer uygulamaların arka planda güncellenmesini devre dışı bırakmak pil sağlığınız için çok şey yapacaktır.

ŞARJ

PİL SAĞLIĞINA DİKKAT EDİN

Genelde telefonun bataryasındaki sorunlardan biri de telefonda oluyor. İyi pil ömrüne sahip bir telefon satın almak yararlı bir ilk adımdır, ancak pilinizi nasıl sağlıklı tutacağınızı da bilmeniz gerekir. Telefonunuzun pilini iyi çalışır durumda tutmak ömrünü uzatacaktır.

DÜŞÜK SİNYALLE KULLANMAYIN

Telefonunuzda zayıf bir sinyal görürseniz, telefonun cevap vermediğini, arama yapamadığınızı veya yaptığınız aramaların kalitesinin bozulduğunu düşünürsünüz. Ancak gerçekte düşük sinyal, telefonunuzun verici olarak daha güçlü bir sinyal gönderdiği anlamına gelir. Bu durumda cep telefonunuz daha fazla radyasyon yayar ve bu da sağlığınız için zararlıdır.

ŞARJ

KLAVYE SESİ VE TİTREŞİMİNİ ETKİNLEŞTİRMEYİN

Tüm akıllı telefon fabrika ayarlarıyla gelen klavye sesi ve titreşim göründüğü kadar masum değil. Gün içinde çok vakit geçiren ve klavyeyi binlerce kez kullanan telefonlarda titreşim ve ses neredeyse pili bitiriyor. Bu iki özelliği devre dışı bırakmanın pil sağlığı üzerinde önemli bir etkisi vardır.

ŞARJI YÜZDE 80-25 ARALIĞINDA TUTUN

Akıllı telefonunuzun pil ömrünün uzamasındaki en büyük etken yüzde sıfıra ulaşmasını engellemektir. Telefonunuzun pilini yüzde 80 ile 25 arasında tutarsanız, şarj döngüsü pilin sağlığına zarar vermez ve telefonunuzdan daha fazla güç alırsınız.

şarj

KULLANILMAYAN UYGULAMALARI KALDIR

Telefonunuza ne kadar çok yükleme yaparsanız o kadar yavaşlar. Telefonunuzda hala kullanmadığınız uygulamalar varsa, yer açmak için bunları silin ve cihazın bunları güncellemesini veya arka planda çalışmasını engelleyin.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN