Bakan müjdeyi verdi! PTT'ye giden 2 bin 500 lirayı cebine koyacak! O destek ödemeleri ve başvuruları devam ediyor... Acele edin hemen başvurun

Bakan müjdeyi verdi! PTT'ye giden 2 bin 500 lirayı cebine koyacak! O destek ödemeleri ve başvuruları devam ediyor... Acele edin hemen başvurun

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kış döneminden önce sosyal destek programı kapsamında doğalgaz desteği yapacaklarını açıkladı. Doğalgaz destekleriyle ilgili detayları paylaşan Bakan Yanık, ödemelerin yapılacağı tarihi de verdi. İşte, Bakan Yanık'ın açıklamaları...

Sosyal yardımlarla ilgili yazılı açıklama yapan Bakan Yanık, ilk olarak ihtiyaçlara göre kapsamını genişlettikleri sosyal desteklerle dezavantajlı vatandaşlara kamu kaynaklarını aktardıklarını söyledi.

Güçlü altyapı sistemiyle vatandaşların yanında olduklarını belirten Bakan Yanık, kış döneminden önce sosyal yardımlardan faydalanan ailelere, toplamda 7 milyar TL'lik yardım yapacaklarını söyledi.

AİLE DESTEK PAKETİ FAALİYETE GEÇTİ

Aile Destek Programı dahilinde, Kasım ayının ödemelerini yaptıklarını söyleyen Bakan Yanık, "Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz eylül ayında bütçesini 40 milyar TL'ye çıkardığımız desteğimizde, ödemeleri bu ay artırarak yapıyoruz. Hak sahibi hanelerimize 850 TL ile 1250 TL arasında bir ödeme gerçekleştiriyoruz." açıklamasında bulundu.

Kasım ayı ile başlayan çocuk bileşeninin ilk aşama ödemelerinin tamamlandığını söyleyen Bakan Yanık, şu sözlere yer verdi:

"Sosyal yardım faydalanıcısı hanelere çocuk sayısına göre aylık 350 TL ile 650 TL arasında destek sağlıyoruz. Bu kapsamda destekten yararlanmaya hak kazanan 1,8 milyon hanemize toplam 776 milyon TL ilave destek sağladık. Böylece Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hem aile bileşeni hem de çocuk bileşeni ile birlikte toplam 3,2 milyar TL'yi hak sahibi olan 2,5 milyon hanemize hesaplarına yatırmış olduk."

 doğalgaz desteği

DOĞALGAZ ÖDEMELERİ BAŞLIYOR

2019 senesinden itibaren yapılan elektrik tüketim desteği düzenlenerek hane başına 130 ila 260 TL aralığında destek yapılacak. Bu doğrultuda, 666 milyon TL'lik elektrik tüketim desteği birkaç gün içinde kullanıma sunulacak.

Bu yıl ilk defa verilecek olan doğalgaz desteklerinin ödemesi de başlıyor. Şartlarda yapılan esneklikle kiracılar da doğalgaz yardımından yararlanabilecek.

450-1.150 TL arasında değişen doğalgaz ödemeleri yapılan güncellemeyle 900-2.500 TL'ye yükseltti.

Eylül ayı itibariyle başlayan doğalgaz desteği başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden hala kabul ediliyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN