Kek kalıbında börek tarifi! Hem şekli hem lezzeti hayran bırakıyor, dilim dilim kesiliyor, anında bitiyor

Kek kalıbında börek tarifi! Hem şekli hem lezzeti hayran bırakıyor, dilim dilim kesiliyor, anında bitiyor

Kek kalıbında börek tarifi, hem hazırlaması kolay hem de sunumuyla sofralarınıza şıklık katacak bir lezzet alternatifi sunuyor. Aileniz ve misafirlerinizle keyifle tüketebileceğiniz bu tarif, pratikliğiyle de zamanınızdan tasarruf etmenizi sağlayacak. İşte kek kalıbında börek tarifi!

Tabaklarda yer alan, damakları şenlendiren, Türk mutfağının incisi börekler; çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu kez, pratikliği ve lezzetiyle ön plana çıkan kek kalıbında börek tarifini sizinle paylaşacağız.

MALZEMELER

5 adet yufka

Sosu için:

1 şişe maden suyu (200 ml)

1 adet yumurta

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

İçi için:

350 gr lor peyniri

Yarım bağ maydanoz

Üzeri için:

Sıvı yağ

nyt-up-2053724-recipe-2019-07-26-14-32-10-600x450.jpg

YAPILIŞI

Önce sos malzemeleri iyice çırpılarak hazırlanır. Ayrı bir kasede lor peyniri ve ince kıyılmış maydanoz karıştırılır. Ardından kek kalıbının her tarafı sıvı yağ ile yağlanır. Yufkanın bir tanesi kek kalıbına yerleştirilir. (ilk yufka sosa bulanmayacak) İkinci yufka ikiye bölünür. Önce bir yarısı sosa bulanarak kalıbın bir tarafına yerleştirilir. Daha sonra diğer yarısı sosa bulanarak kalıbın diğer tarafına yerleştirilir. Daire şeklinde kalıba yerleştirmiş oluyoruz. (Kolaylıkla sosa bulanıp yerleştirilmesi için ikiye bölüyoruz.) Ardından peynirli içten serpilir. Peynir serptikten sonra 3. yufka da ikiye bölünüp sosa bulanarak aynı şekilde kalıba yerleştirilir. Üzerine tekrar peynirli iç serpilir. Bu şekilde yufkalar bitene kadar bir sıra yufka bir sıra peynir olacak şekilde aynı işleme devam edilir. (En son yufka koyulduktan sonra peynir serpilmeyecek.) Bütün yufkalar döşendikten sonra kalan sos böreğin üzerine dökülür. Ortası delinerek içe doğru kapatılır. Kenarlardan sarkan yufka da yine içe doğru katlanarak üzeri streçle kapatılır. Buzdolabında ertesi güne kadar bekletilir. Ben akşamdan yapıp sabah pişiriyorum. Ertesi günü streç alınarak üzerine sıvı yağ sürülür. 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN