Yüksekova'da, (Gever'de) sokağa çıkma yasağı sonrası neler oluyor?

Yüksekova'da, (Gever'de) 
sokağa çıkma yasağı
sonrası neler oluyor?

Hakkari Valiliği'nin, Yüksekova ilçesinde saat 23.30'dan ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan etmesinin ardından provokatif ve manipülatif bilgiler yayılmaya başlandı.

"Hakkari Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Yüksekova İlçesi’nde artan terör olayları nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, İlimiz Yüksekova İlçe merkezinde 26 Ağustos 2015 günü saat 23.30’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir" denildi.

Provokatif binlerce tweet

Bu açıklamanın üzerinden çok geçmeden Doğan Haber Ajansı, Yüksekova'dan yoğun silah sesleri geldiği bilgisini geçti. Sokağa çıkma yasağıyla beraber özellikle sosyal medyada manipülatif ve provokatif binlerce tweet atıldı. Halkı galeyena getirebilecek sorumsuz bu tweetler'de, Yüksekova'da tankları dolaşıp sağa sola ateş ettiği iddiasından Yüksekova'nın uçaklarla bombalandığına kadar çeşitli iddialar yer aldı. 

"AK Parti ilçe binası ateşe verildi" iddiası

Bölgeden çekildiği iddia edilen görüntülerde ise çatışma sesleriyle beraber tencere tava seslerinin duyulduğu görülüyor. PKK'ya yakın bir haber ajansının iddia ettiğine göre ise AK Parti ilçe binası ateşe verildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN