Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı bitti

Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı bitti

Hakkari Valiliği tarafından Yüksekova için önceki gün saat 23.30'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün saat 07.00'de sona erdi.

Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı camilerden yapılan anonslarla vatandaşlara duyuruldu.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede artan terör olayları nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, 26 Ağustos'ta saat 23.30'dan geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı kararı alındığı anımsatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yüksekova ilçemizde yapılan çalışmalar sonucunda huzur ve asayiş ortamının tekrar sağlanması üzerine 28 Ağustos 2015 Cuma günü saat 07.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı kaldırılmış olup, vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı konusunda göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz."

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçede güvenlik kuvvetlerine saldırıda bulunan terör örgütü mensuplarından önemli bir kısmının etkisiz hale getirildiği bildirilmişti.

İçişleri Bakanlığı'nın Yüksekova açıklaması

"Hakkari İli Yüksekova İlçesi’nde teröristlere karşı yapılan operasyonlarda, güvenlik kuvvetlerimize saldırıda bulunan terör örgütü mensuplarından önemli bir kısmı etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonlarda terör örgütü mensuplarınca kazılan hendekler kapatılmış, bombalı tuzaklamalar temizlenmiş ve yoldaki bariyerler kaldırılmıştır.

Bazı haber ve internet sitelerinde ve sosyal medyada, bu operasyonlarla alakalı olarak yer alan asılsız iddialar üzerine aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek duyulmuştur:

Güvenlik güçleri roketatatar kullanmadı

Bir vatandaşımıza ait 3 katlı eve, güvenlik kuvvetlerimizce atılan roketatarın isabet etmesi sonucu bu evin yandığı, operasyonlar esnasında vatandaşlarımızın da yaralandığına dair yayınlanan haberler tamamen asılsızdır.

Bahse konu 3 katlı evin bölücü terör örgütü mensuplarınca atılan roketatar sonucu yandığı tespit edilmiştir. Operasyonlar sırasında güvenlik kuvvetlerimizce roketatar kullanılmamaktadır. Bu yöndeki iddialar tamamen asılsız, yalan ve kara propagandanın bir örneğidir.

Sivil can kaybı ya da yaralanma olmamıştır

Operasyonlar esnasında her hangi bir sivil can kaybı olmamış ve yaralanma yönünde Hakkari Valiliği’ne ve Yüksekova Kaymakamlığı’na her hangi bir müracaat vaki olmamıştır. Kamuoyunun bu tür asılsız iddialara itibar etmemesi önemle rica olunur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN