ABD Husilerin 3 gemisavar füzesini imha etti

ABD Husilerin 3 gemisavar füzesini imha etti

ABD ve Husiler arasında Kızıldeniz'deki saldırılar devam ediyor. ABD Merkez Komutanlığı fırlatılmaya hazırlanan üç Husi gemisavar füzesine saldırı düzenlendiğini belirtti. Açıklamada, "ABD güçleri meşru müdafaa amacıyla füzeleri vurup yok etti" denildi.

ABD ordusu tarafından yapılan açıklamada, ABD Merkez Komuta güçlerinin, Güney Kızıldeniz'i hedefleyen ve fırlatılmaya hazırlanan üç Husi gemisavar füzesine saldırı düzenlediği belirtildi.

Reuters'ta yer alan habere göre açıklamada, "ABD güçleri, Yemen'in Husi kontrolündeki bölgelerinde füzeleri tespit etti ve bunların bölgedeki ticaret gemileri ve ABD Donanması gemileri için yakın bir tehdit oluşturduğunu belirledi. ABD güçleri daha sonra meşru müdafaa amacıyla füzeleri vurup yok etti" denildi.

İran destekli Husilerin birkaç haftadır Kızıldeniz ve çevresindeki gemilere yönelik saldırıları, Asya ile Avrupa arasındaki ticareti yavaşlattı. Yemen'in en kalabalık bölümünü kontrol eden Husiler, saldırılarının Gazze'de İsrail saldırısı altındaki Filistinlilerle dayanışma amaçlı olduğunu söylüyor.

ABD'DEN BİR HAFTADA DÖRDÜNCÜ SALDIRI

ABD geçen haftadan bu yana Husilere saldırılar düzenliyor, bu hafta Husiler "terörist" gruplar listesine eklendi. ABD Başkanı Joe Biden Perşembe günü yaptığı açıklamada, Husi saldırılarını durdurmayabileceğini kabul etmesine rağmen hava saldırılarının devam edeceğini söylemişti.

Beyaz Saray sözcüsü John Kirby, Cuma günkü saldırıların ABD ordusunun, saldırı başlatmaya hazırlanan Husi füze rampalarına karşı geçen hafta gerçekleştirdiği dördüncü saldırı olduğunu belirtti.

ABD ordusuna göre, Husiler Perşembe günü geç saatlerde ABD'ye ait bir tanker gemisine iki gemisavar balistik füze fırlattı ve geminin yakınındaki suya çarptı ancak herhangi bir yaralanma veya hasara yol açmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN