Biden’dan Türkiye’ye 'Suriye' suçlaması: Operasyonlar bölgedeki barışı tehdit ediyor

Biden’dan Türkiye’ye 'Suriye' suçlaması: Operasyonlar bölgedeki barışı tehdit ediyor

Suriye kaynaklı ulusal acil durumu 1 yıl daha uzatma kararı alan ABD Başkanı Biden'ın da imzasının yer aldığı Beyaz Saray açıklamasında, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlarının bölgedeki barışı, istikrarı ve güvenliği tehdit ettiği, IŞİD ile mücadeleyi zayıflattığı öne sürüldü.

ABD Başkanı Joe Biden, 14 Ekim 2023'te süresi dolacak olan Suriye kaynaklı acil durum hali süresinin 1 yıl daha uzatılmasına karar verdi. Beyaz Saray'ın açıklamasında, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütlerine düzenlediği operasyonların bölgedeki barışı, istikrarı ve güvenliği tehdit ettiği, terör örgütü IŞİD ile mücadeleyi zayıflattığı iddia edildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN ABD'YE YANIT

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, ABD tarafından Suriye bağlamında 2019’dan itibaren “ulusal acil durum” başlığıyla yayınlanan başkanlık kararnamesi hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi.

Barış Pınarı Harekatı’nın, terör örgütleri PKK/YPG ve DEAŞ'ın terörist faaliyetlerine darbe vurduğunu ve bunları Türkiye sınırlarından uzaklaştırdığını belirten Bilgiç, harekatın Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasına da katkıda bulunduğunu dile getirdi.

1-018.jpgDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç

'YERİNE GETİRMESİNİ BEKLİYORUZ'

Sözcü Bilgiç, “ABD’nin bu tür tek taraflı tasarruflarda bulunmak yerine Türkiye’nin Suriye’ye istikrar kazandırıcı ve bu ülkenin bütünlüğünü önceleyen politikalarını anlayarak desteklemesi, iki müttefikin köklü ve değerli ilişkilerine daha çok yakışacaktır. Bu çerçevede, ABD’nin bölücü terör örgütü ile angajmanını sonlandırmasını, 17 Ekim 2019 tarihli ortak açıklamanın hükümlerini yerine getirmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

PEŞ PEŞE OPERASYONLAR DÜZENLENMİŞTİ

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK’nın Ankara’da İçişleri Bakanlığı’na yönelik 1 Ekim tarihinde gerçekleştirdiği saldırının ardından Suriye’de terör örgütüne operasyon düzenlemişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlediği hava harekatlarında ise çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken, teröristlerin kullandığı sözde karargah, barınak ve depolardan oluşan çok sayıda hedef de imha edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN