Çin'den Kovid-19 kısıtlaması kararı: Aralarında Türkiye de var

Çin'den Kovid-19 kısıtlaması kararı: Aralarında Türkiye de var

Katı Kovid-19 tedbirlerinin olduğu Çin'de hayat normale dönüyor. Çin'den grup turları düzenlenmesi artık serbest olacak. Çin'in bu kararı aldığı ülkeler arasında Türkiye de var.

Dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip Çin'de bir koronavirüs kısıtlamasını daha kaldırdı. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu çok sayıda ülkeye Çin'den grup turları düzenlenmesi artık serbest olacak.

Grup halinde tur düzenlenebilecek ülkelere ait üçüncü liste, Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlandı.

Listede Türkiye'nin yanı sıra ABD, Almanya ve Güney Kore gibi ülkeler de yer aldı.

TRT Haber'in haberine göre; Çinli turizm acenteleri sadece izin verilen ülkelere grup turu düzenleyebiliyor. Pekin, ocak ayından bu yana koronavirüs kısıtlamalarını gevşetmeye başlamıştı.

İlk 20 ülkelik listeyi, Mart'ta açıklanan 40 ülkelik ikinci liste izlemişti.

Son liste ile seyahat izni verilen Güney Kore'ye grup turizmi, 2016'da, Seul’un ABD'den satın aldığı hava savunma sistemlerine yanıt olarak sınırlandırılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN