NATO'dan çarpıcı Rusya açıklaması: Putin Ukrayna'yı kalıcı şekilde kaybetti

NATO'dan çarpıcı Rusya açıklaması: Putin Ukrayna'yı kalıcı şekilde kaybetti

Rusya’nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi birinci yılını doldurmak üzereyken NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten çarpıcı bir açıklama geldi. Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'yı kalıcı olarak kaybettiğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'daki savaş hedeflerine ulaşmasının imkansız olduğunu belirterek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı kalıcı olarak kaybettiğini ifade etti. Stoltenberg, Rusya'nın onlarca yıl boyunca Ukrayna'yı etki alanının bir parçası olarak gördüğünü ancak şu an Ukrayna'nın NATO ve AB'ye daha önce hiç olmadığı kadar yakın olduğunu vurguladı.

Stoltenberg ayrıca, Rusya'nın savaş nedeniyle büyük bir bedel ödediğini, yüzlerce uçak ve binlerce tank kaybettiğini, yaklaşık 300 bin askerin hayatını kaybettiğini veya yaralandığını belirtti. Rusya'nın enflasyonunun yükseldiğini ve hayat standardının düştüğünü de ekleyerek, ülkenin şu anda izole bir durumda olduğunu ifade etti.

thumbs-b-c-5a4aa97233e20f4f296e4b140a04efb2.jpgNATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg

'UKRAYNA'YA DESTEĞİMİZ SÜRMELİ'

Ancak, Stoltenberg savaşın hızlı bir şekilde sona ermesini beklemenin gerçekçi olmadığını, Rusya'da yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde Putin'in yeniden seçilmesinin muhtemel olduğunu ve Putin'in Ukrayna'nın daha fazla bölgesini işgal etme çabalarını sürdüreceğini belirtti. Ayrıca, Batı'nın Ukrayna'ya desteğini sürdürmesi gerektiğini, Almanya ve diğer NATO ülkelerinden silah yardımı alan Ukraynalıların kendilerini savunma kabiliyetine sahip olduklarını vurguladı.

Stoltenberg, silah üretiminin artırılması gerektiğini de sözlerine ekledi ve gelecek yıl ABD Başkanlığı için Donald Trump'ın yeniden seçilebilme ihtimaline değindi, ancak ABD'nin transatlantik ortaklığa bağlı kalacağına inandığını ifade etti. Çin ve Rusya'ya atıfta bulunarak, dünyada hiçbir süper gücün, ABD örneğinde olduğu gibi güçlü bir küresel askeri ittifak ağına sahip olmadığını vurguladı. Bazı gözlemciler, Trump'ın seçilmesi durumunda ABD'nin Ukrayna'ya verdiği askeri desteğin azalabileceğinden endişe duyuyorlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN