Netanyahu: Refah harekatı konusunda kararlıyız

Netanyahu: Refah harekatı konusunda kararlıyız

İsrail ordusu 19 Mart tarihinde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine "herhangi bir duyuru yapmadan ve kimseden izin beklemeden" saldırı başlattı. İsrail Başbakanı Netanyahu, Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi’nde yaptığı açıklamada, Refah’a yönelik harekat konusunda kararlı olduklarını belirtti.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze'deki saldırılardan kaçan 2 milyon Gazzelinin sığındığı Refah kentine dün gece "herhangi bir duyuru yapmadan ve kimseden izin beklemeden" saldırı başlattığını duyurdu.

Refah kentinin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 14 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

'HAMAS'IN ORTADAN KALDIRILMASINI TAMAMLAMAYA KARARLIYIZ'

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail meclisindeki Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi’nde yaptığı açıklamada, Askeri ve diplomatik olmak üzere ikili bir kampanya yürüttüklerini söyledi ve şunları ekledi:

"Diplomatik mücadele bize savaşın tam sonuçlarına ulaşmamız için zaman ve kaynak sağlıyor. Savaşın hedefleri kısaca şunlar: Hamas'ın askeri ve yönetim kapasitesinin yok edilmesi ya da ortadan kaldırılması, tüm rehinelerimizin serbest bırakılması ve Gazze'nin bir daha asla İsrail için bir tehdit oluşturmamasının sağlanması. Bunu yapabilmek için Hamas'ın askeri olarak ortadan kaldırılmasını tamamlamamız gerekiyor. Bunun başka bir alternatifi yoktur. Bunun etrafından dolaşamayız; 'Hamas'ın yüzde 80'ini yok edip yüzde 20'sini bırakacağız' da diyemeyiz. Bu nedenle Hamas'ın ortadan kaldırılmasını tamamlamaya kararlıyız. Bu da Refah'ta kalan taburların ve elbette merkezdeki kamplarda bulunan taburun ortadan kaldırılmasını gerektiriyor. Bunu yapmakta kararlıyız”

'MASUM HAYATLARA DAHA FAZLA DİKKAT ETMELİ'

'ABD Başkanı Biden, Mart ayının ilk haftasında ABD televizyonuna verdiğ'i röportajda Netanyahu’nun İsrail’e yarardan çok zarar verdiğini dile getirmişti. Biden, “Olan şu ki, İsrail'i savunma ve Hamas'a yönelik strateji izlemeye devam etme hakkı var. Ancak, yapılan eylemlerin bir sonucu olarak kaybedilen masum hayatlara daha fazla dikkat etmelidir. İsrail'e yardım etmekten çok zarar veriyor. Bence bu büyük bir hata. Bu yüzden bir ateşkes görmek istiyorum, büyük bir esir değişimi ile birlikte. Ramazan ayına giriyoruz ve hiçbir şey olmamalı” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN