O yaşın altına sosyal medya yasağı geliyor!

O yaşın altına  sosyal medya yasağı geliyor!

"Özgürlükler Ülkesi" namıyla bilinen ABD, 13 yaş altına sosyal medya yasağı getirmeye hazırlanıyor.

ABD Senatosu 13 yaşından küçüklere sosyal medya yasağı getiren yasa tasarısı üzerinde uzlaştı.

Yasa tasarısına göre yaşları 13-17 yaş arasındaki gençlerin de sosyal medya kullanabilmesi için anne-babasının onayını alması zorunlu tutuluyor.

social-media-ban3.jpg

Yasa tasarısının yasa haline gelebilmesi için önce Senato'da ardından da Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmesi ve bunun ardından da ABD Başkanı Biden'ın onaylaması gerekiyor.

Yasa tasarısında sosyal medya şirketlerine küçük yaştakilere yönelik algoritma kullanma kısıtlaması da getiriliyor.

social-media-ban.jpg

ÇALIŞMALAR VARDI

Son dönemde sosyal medya platformlarınının daha güvenli hale getirilmesi için senatoda çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda TikTok’u yasaklamak ve Instagram’a düzenleme getirmek gibi gündemler de konuşuluyor.

Ancak USA Today gazetesinin haberine göre ebeveynler yasa tasarısının etkili olacağı konusunda şüpheli.

social-media-13-yo.jpg

BOZULAN RUH SAĞLIĞI VE İNTİHAR VERİLERİ GEREKÇE OLDU

Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri CDC’nin 2021 verilerine göre bütün yaş gruplarında zayıf ruh sağlığı ve intihar eğiliminin artması senatörlerin yasa tasarısında gerekçe gösterildi.

social-media-ban2.jpg​​​​​​​

Yasa tasarısında son dönemde ruh sağlığıyla ilgili problemlerin ve intihar oranlarının artışından dolayı sosyal medya sorumlu tutuluyor ve CDC’nin verileri buna kanıt olarak sunuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN