Paris karanlıkta! Elektrik kesintilerinin sebebi araştırılıyor

Paris karanlıkta! Elektrik kesintilerinin sebebi araştırılıyor

Fransa'nın başkenti Paris; 1,3, 4 ve 5. bölgelerinde yerel saatle 23.00 civarında çok sayıda mahalle ve sokak, elektrik kesintileri sebebi karanlıkta kaldı.

Fransa'nın başkenti Paris'in Centre Belediye Başkanı Ariel Weil, saat 22.42'de resmi Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Weil, Paris'in 4. ve 5. bölgesinde elektrik kesintilerinin meydana geldiğini bildirdi.

Franceinfo'nun haberine göre, Paris itfaiyecileri, söz konusu olan 4 bölgedeki elektrik kesintileri sebebi ile vatandaşların kendileri ile temasa geçtiklerini teyit ederek, olayın Enedis tarafındaki bir trafo arızasıyla bağlantılı gibi gözüktüğünü söyledi. Paris itfaiyecileri de durumun düzelme aşamasında olduğunu açıkladı.

ekran-goruntusu-2022-12-09-111255.jpg

ELEKTRİK ÜRETİMİNDE DÜŞÜŞ

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün gerçekleştirdiği açıklamada, ülkedeki elektrik üretimi ile ilgili abartılı korku senaryolarının üretildiğini savunmuş, "Biz büyük bir ülkeyiz, harika bir enerji modelimiz var, savaşa rağmen bu kışı (sorunsuz) sürdüreceğiz" şeklinde konuşmuştu.

Ülkede, Rusya'nın ülkeye gaz arzını kesmesi ve birçok nükleer santralin bakımda olması nedeniyle elektrik üretiminde düşüş yaşanıyor. Hükümet, daha önce işletilmesini durdurduğu Saint-Avold'daki kömür santralini tepkilere rağmen yeniden faaliyete geçirmişti.

Enerji üretiminin önemli oranda nükleer santrallerle sağlandığı Fransa'da, evlerde kullanılan ocak ve ısıtıcıların büyük çoğunluğu elektrikle çalışıyor. Fransa'da, Elektrik İletim Şebekesi (RTE) çalışanlarını temsil eden sendikalar, işçilerin maaş artışı taleplerine karşılık verilmediği gerekçesiyle grev çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN