Putin'den ABD'ye 'Filistin' eleştirisi: Barış olasılığını mahvetti

Putin'den ABD'ye 'Filistin' eleştirisi: Barış olasılığını mahvetti

İsrail'in 48 gündür bombaladığı Gazze'de binlerce insanın öldürülmesinin, sivillerin toplu şekilde yerinden edilmesinin ve ortaya çıkan insani felaketin çok rahatsız edici olduğunu belirten Rusya lideri Putin, ABD'nin tek taraflı hamlelerinin Orta Doğu'da barış şansını "mahvettiğini" savundu.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşan BRICS grubu ülkelerinin liderleri ve temsilcilerinin İsrail-Hamas çatışmasına ortak bir yanıt oluşturmayı amacıyla düzenlediği olağanüstü toplantıda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "ABD'nin diplomasiyi kendi çıkarları için tekeline almasının Orta Doğu'da barış olasılığını baltaladığını" ifade etti.

"GAZZE'DEKİ İNSANİ FELAKET ÇOK RAHATSIZ EDİCİ"

Rus lideri, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırılarının ardından savaş ilan eden İsrail'in Gazze'de havadan, karadan ve denizden süren bombardımanlarına ilişkin, "Binlerce insanın ölümü, sivillerin toplu şekilde yerinden edilmesi ve ortaya çıkan insani felaket çok rahatsız edici" dedi.

Putin, "Birleşmiş Milletler girişimlerinin sabote edilmesi nedeniyle bir jenerasyondan fazla Filistinliler devletlerine adil davranılmadığı hissiyle büyüdü ve İsrailliler kendi güvenliklerinin garantisini veremiyor" diye konuştu.

ABD'nin İsrail-Filistin çatışmasında çözüme yardımcı olması için kurulan, kendileriyle birlikte Avrupa Birliği, BM ve Rusya'nın üyesi olduğu Orta Doğu Dörtlüsü'nü "kızağa çekmekle" suçlayan Putin, Washington'un uluslararası aktörleri engelleyerek arabulucu rolünü tekeline almaya çalıştığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN