İşgalci İsrail, bu kez Şam'ı vurdu

İşgalci İsrail, bu kez Şam'ı vurdu

Gazze'yi 3 aydır yerle bir eden İsrail güçleri Suriye'nin başkenti Şam'da yer alan bir mahalledeki binayı hedef aldı.

İsrail savaş uçakları Suriye'nin başkenti Şam'da yer alan bir mahalledeki binayı vurdu.

Suriye devlet medyası SANA, İsrail'in, Şam'ın Mazze mahallesindeki bir binayı hedef aldığını ve daha fazla ayrıntı vermediğini bildirdi.

AFP haber ajansına konuşan bir bölge sakini batı Mazzeh bölgesinde "patlamalar" ve "büyük bir duman bulutu" gördüklerini söyledi.

"Ses bir füze patlamasına benziyordu ve dakikalar sonra ambulansların sesini duydum" diye ekledi. İsrail-Gazze savaşından bu yana Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor.

Şam'ın batısındaki Mazzeh mahallesi, askeri bir havaalanının yanı sıra Şam'daki Birleşmiş Milletler karargahı ve aralarında Lübnan ve İran büyükelçiliklerinin de bulunduğu çok sayıda diplomatik misyona ev sahipliği yapıyor.

Saldırının Cumartesi günü Suriye başkentinin batısındaki Mazzeh mahallesinde gerçekleştiği belirtildi. Mahalle aralarında Lübnan ve İran büyükelçiliklerinin de bulunduğu çok sayıda diplomatik misyona ev sahipliği yapıyor.

Geçtiğimiz ay Şam yakınındaki bir bölgede İsrail'in gerçekleştirdiğinden şüphelenilen bir hava saldırısında İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey bir komutanı öldürülmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN