Akaryakıt alacaklar dikkat! Benzin ve motorin fiyatlarında tarife değişti: İşte 12 Şubat güncel akaryakıt fiyatları

Akaryakıt alacaklar dikkat! Benzin ve motorin fiyatlarında tarife değişti: İşte 12 Şubat güncel akaryakıt fiyatları

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilimizi birden vuran depremde bilanço ağırlaşıyor. Yüzlerce bina yerle bir olurken binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Bölgede halen arama kurtarma çalışmaları devam ederken, akaryakıt fiyatlarında sıcak gelişmeleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Araç sahipleri dikkat, benzin ve motorin fiyatlarında tarife yeniden değişti. Peki 12 Şubat 2023 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? İşte güncel akaryakıt fiyatları...

Merkez üssü Elbistan ve Pazarcık olan iki büyük deprem 10 ilimizi yerle bir etti. Bölgede yüzlerce bina yıkılırken binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu süreçte güncel akaryakıt fiyatları merak konusu oldu. Yetkililerden peş peşe açıklamalar gelirken benzin ve motorin fiyatlarında tarife değişti. Fiyatlar güncellendi. Peki bugün benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? 1 litre benzin kaç TL? Akaryakıt fiyatlarında son durum ne? İşte 12 Şubat 2023 güncel benzin ve motorin fiyatları...

EPGİS'TEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem 10 ilimizi yerle bir etti. Bu süreçte binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken bölgede hayat durma noktasına geldi. Vatandaşlar ise temel ihtiyaç olan akaryakıt fiyatlarını araştırmaya başladı. Bu doğrultuda EPGİS’ten açıklama geldi. EPGİS şu açıklamayı yaptı:

“Kamuoyuna duyuru Ülkemizde 10 il ve ilçelerinde olan deprem nedeniyle, bazı istasyonlarda yoğun talep nedeniyle yakıt bitmiş bazı istasyonlarda yeraltı depoları ve bağlantı noktaları çökmüştür. Yakıtı biten istasyonlara süratle ikmal yapılmaktadır. Hasarlı istasyonlar da ise süratle tamir çalışmaları devam etmektedir. En kısa sürede bölgede bu sorunlar çözülecektir. Ülkemizde akaryakıt sorunu yoktur. Depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yararlılara acil şifalar diliyoruz”

GELEN ZAMLAR İPTAL EDİLDİ

Akaryakıt fiyatları Çarşamba günü benzinde 1,37 lira, motorinde 1,15 lira indirim yaptı. Bu akaryakıt indirimi deprem bölgesinde Salı gününden beri yürürlükte. Çarşamba günü diğer şehirler de indirim tabelalara yansıdı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremle birlikte meydana gelen zarardan ötürü zam kararı geri çekildi.

fdfdd-1.jpg

12 ŞUBAT 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Yaşanan gelişmeler sonrası araç sahipleri güncel akaryakıt fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki 12 Şubat 2023 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? 1 litre benzin kaç TL? İşte güncel fiyat listesi;

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Anadolu Yakası benzin fiyatı: 19,70 TL
  • Anadolu Yakası motorin fiyatı: 19,93 TL
  • Avrupa Yakası benzin fiyatı: 19,75 TL
  • Avrupa Yakası motorin fiyatı: 20,01 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 20,00 TL
  • Motorin fiyatı: 20,28 TL

İZMİR BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 19,92 TL
  • Motorin fiyatı: 20,34 TL

dfdf-10.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN