Ayçiçek yağında stok yaptıracak indirim! Raflardan 3'er 5'er eksiliyor: Litresi 34 TL'den düştü...

Ayçiçek yağında stok yaptıracak indirim! Raflardan 3'er 5'er eksiliyor: Litresi 34 TL'den düştü...

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon market ürünlerinin fiyatına yansımaya devam ediyor. 2023 yılının ikinci yarısı ile birlikte yükselmeye devam eden enflasyon tüketicilerin belini büküyor. Ayçiçek yağlarında yapılan dev zamlar sonrası bir markette ayçiçek yağı fiyatı indirime girdi. İşte ayçiçek yağında indirimli fiyatlar...

Dünyayı sarsan pandemi süreci sonrasında yükselen enflasyon 2023 yılının ikinci yarısında da yükselmeye devam ediyor. Pandeminin yanı sıra Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaş dünya ekonomisini sallamayı başardı. Market ürünlerinde peş peşe gelen zamlar ülkemizde sık sık gündem olmayı başarıyor.

ZAM YERİNE İNDİRİM GELDİ

2022 yılının en çok zamlanan ürünlerinden birisi olan ayçiçek yağı indirimleri büyük ilgi görüyor. Türkiye'nin ayçiçek yağı ithalat ve ihracatını Rusya ve Ukrayna üzerinden gerçekleştirmesiyle birlikte çıkan savaşın etkisiyle kısa bir sürede fiyatlar 3-4 katına kadar yükseldi.

Yükselen fiyatlar ile birlikte gümrük vergisi kaldırılarak önlemler alınmaya çalışılsa da ayçiçek yağı fiyatlarında zamlı süreç devam ediyor. KDV oranlarının güncellenmesiyle yeniden zam geldi.

KDV oranları Cumhurbaşkanlığı kararıyla yüzde 2 oranında yükselerek Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Gıda ürünlerinde beklenen artış yerine bu hafta ayçiçek yağında indirim geldi. 1 litrelik ayçiçek yağı 33,90 TL'den o fiyatlara geriledi.

cooking-oil-price-scaled.jpeg

AYÇİÇEK YAĞINDA İNDİRİM

Katma Değer Vergisi zammı sonrasında zamma gitmesi beklenirken Migros'tan beklenmedik hamle geldi. İndirim haberini duyuran Migros, tüketicilerin dikkatini çekmeyi başardı. Yükselen fiyatlar ile indirim fırsatı kovalayan müşterilerin bu kez fırsat ayağına geldi.

Ayçiçek yağında yapılan indirim sonrasında Abalı Ayçiçek Yağı ürünlerinde fiyatlar düştü. 1 litre ayçiçek yağı indirim öncesinde 33,90 TL'ye satılırken, Abalı Ayçiçek Yağı 1 litre ürünü yüzde 26 oranında indirim sonrasında 29,90 TL'ye kadar geriledi.

aycicek-yagi-1.webp

KAMPANYA ŞARTI

Migros tarafından başlatılan indirim fırsatından faydalanmak için tek şart bulunuyor. İndirim detaylarına göre indirimli fiyatı sadece 2'li ayçiçek yağı alımlarında geçerli olduğunun altı çiziliyor.

Ülkemizde yer alan güncel yağ fiyatları ise merak konusu oldu. Zincir marketlerde ortamalama 1 litrelik ayçiçek yağı fiyatı 35 TL ile 48,50 TL seviyeleri arasında değişiklik gösteriyor. Ayçiçek yağı litre fiyatı markadan markaya değişiklik gösterebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN