Bu fiyatlara ev alınmaz diyenler yeni kampanya son fırsatınız olabilir! Bu taksit ve ödemelerle herkes evinin anahtarını alacak

Bu fiyatlara ev alınmaz diyenler yeni kampanya son fırsatınız olabilir! Bu taksit ve ödemelerle herkes evinin anahtarını alacak

Türkiye'de konut sahibi olmayan vatandaş kalmayacak. İlk Evim İlk İş Yerim kampanyasının ardından bu kez de orta gelirli vatandaşlar için yeni bir konut kampanyası düzenlendi. Orta gelir grubunda yer alan vatandaşlar konut kampanyasının detaylarını araştırıyor. Konu hakkındaki açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan geldi. İşte yeni konut projesi hakkında merak edilen tüm detaylar…

Orta gelir grubu için düzenlenen konut projesinden sonra ikinci el konutlar içinde yeni bir kampanya düzenleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut projeleri hakkındaki detayları tek tek açıkladı. Antalya'da konu hakkındaki detayları paylaşan Bakan Kurum, yeni evim kampanyasında geçerli olan Vadi oranlarının yeni konutlar için olduğunu dile getirdi. İkinci el konutlarla ilgili yeni düzenlemelerin olduğunu belirten Bakan Kurum “Hazine ve Maliye Bakanlığıyla birlikte Mortgage Kredisi olmasını istiyoruz.” dedi. İşte yeni konut projesi hakkında merak edilen tüm detaylar…


15 YIL VADE İMKANI TANINACAK


Orta gelir grubuna yönelik yapılan konut çalışmaları kapsamında Çarşamba günü önemli açıklamalar yapıldı. Sıfır konutlar için 15 yıla kadar vadet alınacağı belirtilirken ilk kez ev olacak vatandaşlar için yüzde 0.69 faiz oranlarıyla kredi verilecek.

konut-satislari.jpg


FAİZ ORANLARI NE KADAR OLACAK?


Kampanyadan yararlanacak olan vatandaşlar için 2 milyona kadar geçerli olan konutlarda yüzde 0.69 faiz oranı kullanılacağı belirtildi. 2-4 milyon TL arasındaki konutlar için 0.79, 4-5 milyon TL arasında yer alan konutlar içinde yüzde 0.99 faiz oranları uygulanacak.


ÖDEMELERİ BÖLGELERE GÖRE DEĞİŞİYOR


Açıklanan kampanya kapsamında 3 bölgenin yer aldığı belli. Bu kapsamda 1. bölge İstanbul olurken 2. bölge Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla, 3. bölge ise kalan iller olarak belirlendi.


Bankalar tarafından sağlanacak olan finansman kapsamında bir bölge olarak kabul edilen İstanbul için en fazla 5 milyon TL ödeme yapılacak. 2. bölgede yer alan iller için en fazla 3 milyon TL, 3. bölgede yer alan diğer iller için de en fazla 2 milyon TL finansman sağlanacak.

konut-fiyatlarinda-yeni-kampanya.jpg


YENİ KONUT PROJESİ HAKKINDA MERAK EDİLENLER


Yeni evim kampanyası kapsamında merak edilen tüm soruların yanıtlarını sizlerle paylaşıyoruz. 15 soruda merak edilen konu hakkındaki detayları sizlerle paylaştık


PEŞİNAT ÖDENECEK Mİ?


Konut bedelleri için yüzde 10 peşin ödeme alınırken isteyen vatandaşlar daha fazla ödeme yapabilir.


KAMPANYAYA İKİNCİ EL EVLER DÂHİL OLACAK MI?


Kampanya kapsamında sıfır konutlarda yer almaktadır. Emlak Konut Genel Müdürlüğü’nün ürettiği projeler; GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON ile Türkiye Müteahhitleri Birliği’ne bağlı bulunan şirket projeleri ile birlikte 81 ili tamamında yer alan büyük ve küçük ölçekli tüm konutlar proje kapsamında yer almaktadır.

sosyal-konut-projeleri.jpg


ÖDEME PLANI NASIL OLACAK?


Konut projesi kapsamında yüzde 0.69 dan başlayan vade farkı ve 15 yıl vade imkanı sunuluyor. Bu kapsamda vatandaşlar yüzde 40’ı geçmeyecek taksit bedelleri ile ödeme yapabilir.


PROJEDE YAŞ SINIRI OLACAK MI?


18 yaş üzerindeki tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kampanyadan yararlanabilir.


İSTANBUL’DA OTURAN ANKARA’DAN EV ALABİLECEK Mİ?


Belirlenen kampanya kapsamında birinci ve ikinci bölgeden ev alacak kişilerin en az 1 yıl ev almak istedikleri şehirde ikamet etmesi gerekmektedir. Diğer illerde ise bu şart geçerli değildir.


HANEDE EŞLERDEN BİRİNİN KONUTU OLMASI HALİNDE BAŞVURU YAPILABİLİYOR MU?


Eşlerden herhangi birinin üzerine konut olması durumunda kampanyadan yararlanamaz. Hane içerisinde 18 yaşını geçen SGK kaydı bulunan gençlerin evi olması durumunda bile başvuru yapılabileceği belirtildi.

bakanliktan-konut-aciklamasi-geldi.jpg


EVLER SATILABİLECEK Mİ?


Satın alınacak olan evlerin ölüm boşanma gibi mücbir sebepler dışında 5 yıl satışı yapılamayacağı belirtildi. Son bir yıl içerisinde konut satışı yapan kişiler de projeden yararlanamaz.


DAHA ÖNCE EV ALIP SATAN BİRİ, ŞU ANDA EVİ YOKSA KAMPANYADAN YARARLANABİLİR Mİ?


Projeden yararlanmak isteyen kişilerin bir yıl içerisinde konut satışı yapmamış olması gerekmektedir.


PROJE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?


16 Ocak 2023 tarihi ile birlikte başvurular başlayacak.


BAŞVURULAR NASIL OLACAK?


Konut satın almak isteyen vatandaşlar almak istediği daire kapsamında bankaya veya katılım bankalarına başvuru yapabilir. Banka tarafından kriterlerin incelenmesiyle birlikte uygun oranlarda kredi tahsis edilecek.


BAŞVURU ÜCRETİ OLACAK MI?


Başvurular kapsamında kişilerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

konut-fiyatlarinda-artis.jpg


YAPIMI DEVAM EDEN KONUT KAMPANYA KAPSAMINA DÂHİL Mİ?


81 ilde bitmiş konutlar, belirli bir oranda tamamlanmış ve devam eden konutlar ile bankalarla garantörlük sözleşmesini imzalamış yeni başlayacak projeler kampanyaya dâhil olacak.


TOKİ KAMPANYALARINDA OLDUĞU GİBİ BU KAMPANYADA DA KURA ÇEKİLİŞİ OLACAK MI?


16 Ocak 2023 tarihinde başlayacak olan başvurular kapsamında konut almak isteyen vatandaşlar kurasız bir şekilde konut sahibi olabilir.


1 MİLYON TL KREDİ İÇİN NE KADAR ÖDEME YAPILIR?


Yeni evim kampanyası kapsamında 1 milyon TL kredi çekmek isteyen bir vatandaş için yapılacak olan ödeme planı şu şekildedir:


Yüzde 0,69 faizle çekilebilecek kredi tutarı: 1.000.000 TL


15 yıl vade için aylık taksit tutarı: 9.719 TL


Toplam geri ödenecek tutar: 1.749.395 TL


10 yıl vade için aylık taksit tutarı: 12.280 TL


Toplam geri ödenecek tutar: 1.473.750 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN