Çalışmayan annelere Bakanlık'tan talih kuşu kondu! Başvuranlara 3 bin 700 TL tek seferlik ödeme yapılacak

Çalışmayan annelere Bakanlık'tan talih kuşu kondu! Başvuranlara 3 bin 700 TL tek seferlik ödeme yapılacak

Çalışmayan annelere sevindirici haber: 3 bin 700 TL ödeme yapılacak! Devlet çalışmayan annelere 3 bin 700 TL destek ödemesi yapacak. İşte aranan şartlar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak için düzenli olarak destek ödemeleri yapıyor. Bu ödemeler, geliri düşük veya hiç geliri olmayan vatandaşların daha rahat bir hayat sürmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Son olarak, çalışmayan anneler için yeni bir destek ödemesi müjdesi verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadınlara ve çocuklara yönelik birçok destek paketi sunuyor.

ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

3

Eşini kaybetmiş ve çalışmayan anneler için sunulan sosyal yardım ve destek imkanı, omuzlarındaki yükü hafifletmeyi amaçlıyor. Başvuru yapan annelerin başvurusu onaylandığı takdirde, düzenli olarak 2.059 TL ila 3.708 TL arasında ödeme yapılacak. Ancak, bu destek ödemesinden yararlanabilmek için birtakım şartlar aranıyor. TC vatandaşı olmak, mavi kart sahibi olmamak, 18 yaşını doldurmuş olmak ve Türkiye'de yaşamak gibi temel şartlar arasında yer alıyor.

Ayrıca, kira ödeyen, muhtaçlık durumunda olan, okuyan çocuğu olan, kronik bir rahatsızlığı olan, hane içerisinde engelli ya da yaşlı bir kişinin bulunması gibi şartlar da aranıyor. Başvuru yapmak isteyen anneler, bu şartları yerine getirdikleri takdirde düzenli olarak destek ödemelerinden yararlanabilirler.

 


Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN