Dolar 35-40'ı sollayıp geçecek! Selçuk Geçer'den ezber bozan tahmin: Dövizde katlanarak yükseliş bekleniyor...

Dolar 35-40'ı sollayıp geçecek! Selçuk Geçer'den ezber bozan tahmin: Dövizde katlanarak yükseliş bekleniyor...

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar tahminlerini güncelledi. Son yıllarda önüne geçilemeyen dolar artışına değinen uzman isim kritik açıklamalarda bulundu. Türkiye'de bir kur kırılmasının yaşanacağını belirten uzman isim 35 - 40 liralık rakamlardan bahsetti. Peki dolar ne kadar olacak? İşte tüm detaylar...

DOLAR KURUNDA DUYMADIKLARINIZ

Para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer dolar kuruna dair açıklamalarda bulundu. Ekonomist Selçuk Geçer, geçtiğimiz gün TV5 ekranlarında Yunus Emre Avcı'nın sunuculuğunda Günden Yansıyan programında davetli olarak yer aldı. Dolar kuruna dair kritik açıklamalarda bulunan uzman isim yatırımcıları endişelendirdi.

Yatırımcılara ve halka seslenerek 14 Mayıs'ta yapılacak olan genel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte döviz ve kur korumalarına yüklenileceğini açıkladı. Altın fiyatlarına da yükleneceğini belirterek insanların kendilerini güvende hissetmek istediğini açıkladı. Güvenli yatırım amacıyla yönelinen bu yatırımlar ile birlikte seçim sonrasında ciddi bir kur hareketinin yaşanacağını öngörüyor.

Bu durumun kaçınılmaz olduğunu belirtti. Açıklamalarına devam eden uzman isim makro ekonomik verilere dikkat çekti. Merkez Bankası rezervleri dışında kısa vadeli borçlarda bir rekora imza attığını açıkladı.

251220221036476757481.jpg

DOLAR KURU 35-40'I AŞABİLİR

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer tarafından gelen açıklamaya göre ilerleyen günlerde ciddi bir kur kırılmasının yaşanabileceğine dikkat çekti. Selçuk Geçer 35 ile 40 liralık rakamlardan bahsetti.

Altını çizerek yaptığı açıklamada 35 ile 40 liralık bir döviz kurunun görülmesi halinde öpüp başımıza koymamız gerektiğini ifade etti. Dövizin kontrol edilmemesi halinde 35-40 seviyelerinde tutulmaması halinde elde güç olmadığını vurguladı.

181220220046345698316.jpg

GERÇEK ENFLASYON GİZLENİYOR

Dövizi sabit tutabilmek adına kur korumalı mevduatın artık yeterli olmadığına dikkat çekti. Ciddi katlanışlar beklediğini belirten ünlü ekonomist hiperenflasyonu vurguladı. Kontrolsüz ekonomiyi işaret edeceğini belirtirken fakirleşmenin daha fazla artmasını da sağlayacağını açıkladı.

Selçuk Geçer, "Çünkü dolara bağlı olarak yükselen enflasyon TÜİK tarafından gizleniyor ne yazık ki. Yani üstü örtülüyor.
Bugün kim ne derse desin enflasyon yüzde iki yüzlerin üzerinde. Baz etkisini çünkü geçen sene yüzde dört yüzün üzerinde bir enflasyonla karşı karşıyaydı."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN